Arbetsmarknadspolitik


Man kan inte (Och det vill jag påstå att det är på goda grunder) bygga ett samhälle på en utopi eller dröm. Man måste vara i verkligheten, man måste ta in verklighetens problem och möjligeter. Man måste vara ödmjuk, solidarisk och human. På dessa punkter misslyckas konstant vänsterpolitik. Exemplen är många och Sverige är inget undantag. Politiken vi drivit här i landet de senaste 50 åren har visserligen inneburit mycket gott. Men också mycket övrigt att önska. Sveriges stora problem, är att arbetsmarknadspolitiken inte är solidariskt uppbyggd. Vi har fått ett A och B lag på arbetsmarknaden. Uppdelat enligt följande ekvation; A-laget har försörjt B-laget tillföljd att B-laget puttats ut och därför inte känt delaktighet i samhällsbygget. Ekvationen har också inneburit stora ekonimska och mänskliga lidanden. Senaste gången vi stötte på den sas haltande ekvationen, då vi båda humanitärt och ekonomisk fick uppleva stora förluster, var när vi under stora delar av 1990 talet fick enorma mängder människor sjukskrivna på grund av utbrändhet.
En direkt följd av ihumana grundvärderingar, där man bara ser till det kortsiktiga, där man i maktfullkomlighet vägrar att lyssna på den lilla människans behov. Det uppstår när man inte har alla lösningar beronde på att man följer en missvisande ideologi. Man tvingas därför ta till förtidspension, man tvingas ta till obetänksamma ofinansierade arbetsmarknadsåtgärder. Sen helt plötsligt är pengarna slut, då måste man panikspara, tillföljd att man måsta skära ner på offentligverksamhet, fler blir uppsagda, tillföljd att ännu färre måste försörja ännu fler. Så rullar det Marxistiska hjulet.

Ett svar

  1. och på vilket sätt är det ödmjukt, solidariskt och humant att ge människor FAS3? Att slava gratis och ge företag 5 000 kronor i månaden för att erbjuda vad?

    På vilket sätt är det ödmjukt, solidariskt och humant att utförsäkra människor som är dödligt sjuka, som ska tvingas in i er så kallade ”arbetslinje”?

    Ni förstår verkligen inte att det ni håller på med är att slita sönder detta land. Att ni skapar ett vi-och-dom system.

    Så här skriver du: ”En direkt följd av ihumana grundvärderingar, där man bara ser till det kortsiktiga, där man i maktfullkomlighet vägrar att lyssna på den lilla människans behov.” Det är ju precis detta ni gör med er politik.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: