Kapitalistiskt tänkande skapar välstånd


Allt hänger ihop. Det finns inga magiska eller mystiska förklaringar till att ett land utvecklas och mår bra. Man kan inte enbart lasta samhället när något går fel, precis på samma sätt som men inte kan lasta en arbetstagare för att denne blir arbetslös eller utförsäkrad.

Det finns en mängd bakomliggande materiella, ekonomiska, psykologiska och kulturella faktorer som inverkar på hur vi löser våra problem. Vi i Sverige kommer ifrån en kultur där vi normalt gemensamt snabbt, löser problem genom att vi socialiserar oss. En vanlig första reaktion när något händer, börjar vi direkt att hänvisa till upplevda missförhållande i samhället.

Att vårt moderna samhälle vilar på dessa grunder är kanske inte att ta till överord. Att i grunden bryta ett kulturellt mönster är kanske att hoppas på väl mycket. Men som läget är idag, bör vi nog fundera över att ta nästa steg mot en mera offensiv samhällsutveckling.

Personligen är jag fullkomligt övertygad om att vårt samhälle och välfärd, skulle må mycket bra om vi i ett tidigt stadium börjar lära våra barn nya grundläggande samhällsvärderingar. Vi kan inte längre i gammal protektionistisk socialdemokratisk anda skydda våra barn från den hemska kapitalismen. Våra barn måste tidigare lära sig att världen är en ganska tuff upplevelse, och när man står där och skall ta sig an vuxenvärlden uppstår svårigheter och prövningar.

Barn är barn och skall såklart så få vara. Men vad är det som gör att våra barn tål så förfärligt mycket mindre än barn i utvecklingsländer?

Sanningen är den att våra barn berövas konkurensfördelar i form av drivkrafter, som barn i utvecklingsländer har i överflöd.

Våra barn kommer inte att ha en skuggan av en chans på den globala arbetsmarknaden när mängder av övermotiverade välutbildad barn från den Afrikanska och Asiatiska kontinenten nu ansluter den Europeiska arbetsmarknaden.

Frågan som vi föräldrar och vuxna bör ställa oss är; Hur kommer den delen av Svenska barn som idag uppfostrats i en anda av långtidssjukskrivning och bärare av aktivitetsersättning, att klara tuff konkurens från övermotiverade kompetenta Afrikaner och Asiater?

10 svar

 1. Ni moderater verkar gilla att sparka på sjuka och funktionshindrade människor!
  Att folk som har aktivitetsersättning, sjukersättning och sjukpenning är lata och fuskare.
  Det är en vidrig människosyn moderaterna har tycker jag, att sparka på svaga människor i samhället.

  • Hej Linus
   – Jag tycker att du har en vidrig syn på oss Moderater. – Vi är faktisk också människor. – Varför tar du för givet att vi tål att bli sparkade på. – Det finns många svaga bland oss. – Precis som att det finns starka och svaga i andra partier, finns det starka och svåga hos oss. – Så sluta och vara elak..

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. ”Hur kommer den delen av Svenska barn som idag uppfostrats i en anda av långtidssjukskrivning och bärare av aktivitetsersättning, att klara tuff konkurens från övermotiverade kompetenta Afrikaner och Asiater? ”

  Vår dotter, 19 år är uppväxt just i ett sånt hem, hon har sett vår kamp för att klara vardagens svårigheter på nära håll, och just därför är hon stark och målmedveten, men ändå ödmjuk och empatisk, till skillnad från många andra ungdomar som växt upp med allt serverat på fat och aldrig någonsin konfronterats med vare sig sjukdom, arbetslöshet eller fattigdom.

  • Hej Bengt
   – Det låter verkligen inte som om din dotter är uppbärare av aktivitetsersättning. Personligen tror jag att din dotter tillhör den stora majoritet mycket smarta, duktiga, arbetssamma och empatsika ungdomar, som mycket väl klarar sig i den globala konkurensen.
   – Jag avser den minoritet empatiska, arbetssamma, duktiga och smarta ungdomar som av olika och olyckliga omständigheter hamnat i utanförskap. Jag menar att de inte får samma chanser på en framtida global arbetsmarknad, som barn med bättre motivation från Afrika och Asien.

   Hälsningar
   Roger Södervall

 3. Jag är inte elak, jag säger bara sanningen!

 4. Moderaterna är ett högerparti för de rika människorna i samhället, inte för de fattiga och svaga.

  • Moderaterna är ett parti för alla människor. Rikedom är ett begrepp som alla har tillgång till. Det gällar att lära sig att se sina möjligheterna. Moderaterna är till för de som vill ta tillvara på sina möjligheter. Moderaterna hjälper människor att utvecklas och se sin fulla potenetial.

 5. Moderaterna är ett parti som har grundlurat stora delar av det sovande svenska folket en dag ska det sovande folket vakna och då blir moderaterna återigen ett parti med runt 15% av rösterna bakom sig. Det är där någonstans deras natrurliga väljarbas ligger.

  • Nej Susanna
   – Man vinner inte två efter varandra följande val på en lögn. Mest sannolikt vann vi valet på att vi har väckt det Svenska folket. Genom att lyfta fram frågor och samhällsproblem i dagens ljus så som, arbetsmarknaden, socialförsäkringen, A-kassan, genusfrågor, jämställdhet, ekonomisk politik och styrning, ungdomsarbetslöhet, Svenska skolan, vård och omsorg, utrikespolitiken, integration, utanförskap, miljöfrågor, mm har vi vunnit Svenka folkets förtroende. Sannolikt väntar en lång period för landets vänsterkrafter med ett opinonslägen liknanden 10-15%. Med all respekt för Lars Ohly och Sven-Erik Österberg, men med sådana krafter vi rodret känns kommande valrörelser mycket spännande. Med en Lars Ohly propagerande klasskamp, med gråsossen Sven-Erik propagerande arbetsmarknad och framtidsvisioner, vad kan tänkbart gå fel?

   Hälsningar
   Roger Södervall

 6. Reblogga detta på Människovärlden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: