Kuba, Kommunismen och Inhumanitet


Blev påmind via en kommentar om Jordens kanske sista kommuniststat nämligen Kuba.

Med förvåning skulle ett förvirrat inlägg på en blogg, uppfört av en kommunist i Lund vid namn Mats Olsson, väcka min nyfikenhet.

Under rubriken ”Moderata Stjärnskott” tror Mats Olsson att  en Riksdagsmotion skriven av Finn Bengtsson och Ulrika Karlsson (2010/11:U316 Sveriges relationer till Kuba) handlar om den Amerikanska militärbasen på Guantánamo.

Tydligen tolkar han följande mening som att det finns en koppling mellan motionen och den Amerikanska militärbasen på Guantánamo, baserat på följande: Citat, Vi önskar att det tillsätts en oberoende internationell granskning av förhållandena på det kubanska fängelset på Guantánamo. //Slut citat.

Vad som verkligen borde ha försatt Mats Olssons pannveck i djupa fåror, borde vara de missförhållanden som oliktänkande på Kuba utsätts för på det kubanska fängelset på Guantánamo.

10 svar

 1. Nu finns det ju fler kommuniststater än Kuba mig veterligen. Kina, NordKorea, Laos och Vietnam tillhör väl den skaran som tyvärr vägrat ge upp…

  Gilla

  • Hej Peter
   – Eller hur, visst finns det fler kommunist stater – Visst är det konstigt att man i Sverige hittar kopplingar mellan de svaga och utsatta i samhället och att man pratar om solidaritet bland vänsterpartier –

   – I alla andra länder där man har kommunism och vänsterregimer är staten de svargas absolut värsta motståndare – Där avrättar man fattiga, svaga och utsatta på löpande band.

   – I Sverige har man lyckats lura befolkning i snart 100 år att kommunism och socialism skulle vara något bra för fattiga och utsatta människor. Sanningen är ju precis den motsatta.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   Gilla

   • I Sverige har ju socialistiska regeringar styrt under större delen av det senaste seklet och en försiktig bedömning är väl att utvecklingen för fattiga och utsatta i vart fall inte varit sämre än i exempelvis Frankrike, som ju huvudsakligen styrts av högerregeringar.

    Gilla

 2. Det beror väl på hur man ser det Cuba har ex lägre spädbarnsdödlighet än usa. Det finns faktiskt människor som värdesätter social trygghet mer än yttrnadefriheten. Kina är väl ett tydligt exempel på ett land som har behållt nackdelarna med kommunismen samtidigt dom de släppt nackdelarna med kapitalismen helt fria.

  Gilla

  • Hej Susanna

   – Finns det social trygghet på Kuba? – Vilka är fördelarna med kommunism? –

   Hälsningar
   Roger Södervall

   Gilla

 3. Vad jag vet har ingen ”vänsterregim” i Sverige avrättat några människor. Du svamlar, som vanligt. Du blandar ihop Kuba och Sverige lika obegripligt som att jag skulle sätta ihop Chilejuntan och Reinfeldt i samma andetag. Det gör jag inte utan kan hålla isär begreppen, vilket du är okapabel till. Skärpning tack.

  Gilla

  • Hej Peter
   – Ingen har blivit fysiskt avrättad i Sverige, men väl psykiskt – Alla de som succesivt blivit satta i utanförskap av vänsterpolitiken i Sverige – Alla de som lämnats utanför samhället utan ordentlig skolgång, jobb, hopp och framtidstro – De som lider av effekterna från utanförskapspolitiken som bedrevs av socialdemokratin under 1990 talet – Vad vill du kalla den hanteringen?

   Hälsningar
   Roger Södervall

   Gilla

 4. Så du menar att de som i dagens mardrömslika kafkatillstånd där Reinfeldts politik tvingar ut döende cancersjuka ut i arbetslinjen inte är att avrätta människor psykiskt??

  Nu önskar jag inte att du får cancer och blir dödssjuk men det kanske är det enda som skulle få dig att öppna upp ögonen och se den verklighet som tusentals människor i dagens Sverige lever i.

  Du kan orera om dålig vänsterpolitik hur länge du vill men det försvarar inte den ohyggligt orättvisa politik du och den regim du stödjer nu verkställer…

  Gilla

  • Hej Peter
   – Att prata om dessa ämnen är såklart olustigt, mänskligt lidande är smärtsamt att debattera – Men, att skapa ett samhälle som verkligen skapar förutsättningar där att alla skall beredas möjlighet att delta är ibland smärtsamt – Att bygga nya friska stukturer som kan hantera människors behov, utifrån verklig humanism och på den unika individnivån (Alltså där man ser till en människas grundläggande drivkrafter) är komplicerat och krävande. Paradoxalt kan den empatiska uppbyggnaden av samhällstruktur, ibland vara smärtsam. Men absolut inte önskad – Absolut enda vägen till ett rättvist samhälle – Ett samhälle där man inte gömmer undan problem, utan där man visualiserar problem i syfte att hitta lösningar – Skillnaden mellan västerpolitikens slutenhet och liberalismens öppenhet och transparens.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   Gilla

 5. Jag förstår att det är olustigt för dig att prata om konsekvenserna av den politik du förespråkar. Jag vill påstå att du är precis lika ideologiskt blind som Castro och den nattväktarstat du drömmer om kommer aldrig inträffa av den enkla anledningen att den kan aldrig skapa den trygghet människor eftersträvar. Den skapar bara konkurrens och klyftor och av det får vi inga trygga samhällen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: