Internetgenerationen


Personer födda sent 1980 tal och tidigt 1990 tal får nu rösta för första gången. Denna generation innehåller något nytt. Denna generation är uppväxt med informationssamhällets kronjuvel, Internet.

För dem är det självklart att sitt uppe hela nätterna och spela spel, lyssna på musik, se på filmer i en tidigare okänd utsträckning. De växte upp i en tid då klondikeyra rådde i branschen. De är pionjärer och skall så klart respekteras för deras insatser som har betytt så mycket för utvecklingen av det moderna informationssamhället anno 2011.

Hade någon sagt till mig 1985 att ett parti skulle skapas med huvudfråga; Fri nedladdning på nätet, hade jag förmodligen rekommenderat personen en sinnesundersökning.

Idag har Internet vandrat in i våra liv antingen vi vill eller ej. Vi som idag representerar vuxenvärlden måste ta till oss denna nya kultur. Vi måste lära oss att framtidens arbetstillfällen med största säkerhet har koppling till Internet-kulturen.

Vi måste lära oss att dagens ”framför datorn, pizza ätande och Coca-Cola drickande ungdomar” är framtidens makthavare.

De är nu myndiga och gör sitt första inträde i samhället med rösträtt. Hur ser deras framtidsvision ut enligt deras uppfattning. Troligtvis finns det flera frågor än fri nedladdning som engagerar.

Lyhördhet är utvecklingens grundsten. Vår slogan heter ju ”framåt tillsammans”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: