Kärlekens innersta väsen


Tider av globalicering, tider av ekonomiska prövningar, tider där stater och människor prövas på gränsen av vad mänskligheten klarar av. Då är det det lätt att tappa den tro som hämtar sin energi från den starkaste kraften männskigheten kan frambringa, nämligen kärleken.

När sinnen grumlas av information som säger att dåliga tider är här och att vi har mer att vänta. Då är det lätt att fatta fel beslut. Självklart skall man inte förhäva sig eller göra dumdristigheter. Men att tappa tro, hopp och till sist sin kärlek, är i så gott som i alla fall förödande.

Många är de visa människor som har försökt sätta fingret på vad som är kärlekens innersta väsen. Några anser sig ha löst gåtan, medans vissa forfarande famlar i mörker.

Vad är då skillnaden mellan att famla i mörker och att hitta den väg som leder till lycka och kärlek. Allt börjar med att hitta en övertygelse eller omskrivet tro. Det kan ske i form av att man hittar en människa som man blir extra mycket intresserad av. Det kan vara ett föremål, djur eller kanske till och med ett företag. Eller varför inte den populäraste av alla objekt att rikta sin tro emot, nämligen Gud fader i egen stor person. Nu kan visserligen Gud fader mycket väl vara en metafor för något annat etc etc osv osv.

Sen har vi det där som kommer direkt där efter nämligen ”hopp”, eller i bestämd form ”hoppet”. Jag tror mig med 100% säkerhet kunna säga att ingen enda människa i världen som har en övertygelse, saknar hopp. Ur ett rent fysikt perspektiv tror jag att hoppet är en slags energiackumulatortank. Där positiv energi som skapas ifrån övertygelsen laddas upp. När sen energiackumulatortanken är fulladdad med tillräckligt mycker laddning övergår hoppet till kärlek.

Väl framme vid momentet kärlek är vi så laddade att vi inte allt för sällan utför galna handlingar. Att känna kärlek kan få den mest balanserade och lugna person att helt tappa fotfästet. Hade kärleken och förälskade personer stannat i detta tillstånd hade inte många kloka tankar tänkts och mycket få skillsmässor hade genomförts.

Nu är det tyvärr så som med alla andra ackumulatortankar att de behöver fyllas på med energi(Hopp) för att kunna fortsätt sina leveranser av värme(Kärlek).

Med denna text väljer jag att vända mig till alla som idag fått en skilsmässoansökan i handen, en uppsägning, en buckla på bilen, blivit utskälld av chefen, sökt 10 jobb utan resultat eller idag träffat sina innersta drömmars partner.

Nu kan ju såklart tron bestå i att man fattar ett beslut om att genomföra en skilsmässa. Men samma sak här, denna övertygelse (Hopp) kommer på sikt att vara den energiackumulator som generar värme (Kärlek).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: