Våga tänk over the box


Det är en helhet vi söker. Men vi hittar bara fragment av helheten. Vad är det då vi förväntar oss, vad är det då vi söker? Filosofi i all ära, men det är inte bara till för de lärde att våga tänka stort och brett. Det är heller inte en fråga för de med tillgångar och medel att tänka stort och bryta tankemönster.

Att bryta en invand vana kan handla om små obetydliga saker, som i den stora helheten kan få enorma konsekvenser för så väl individen som hela samhällen.

Att vi befinner oss i landet av de stora möjligheterna är säkert ingen nyhet. Möjlighter som vi morgontrötta, åkandes med 6.15 bussen inte ser. Istället förbannar vi chauffören för att vara en minut försenad. Intelligens är inte förmågan att lösa problem. Intelligens är förmågan att skapa, att vara inovativ, att vara länken mellan orörlig materia och ett kraftfullt projekt. Det finns inget som sker av en tillfällighet. Allt sker beroende på att det uppstår behov av att skapa nya användningsområden och fysiska föremål där materia, energi och tid blandas på ett nytt sätt. Så enkelt är det. Vi alla människor besitter förmågan, vi behöver bara plocka fram den och skapa. Även den mest overksamma människan, besitter högre förmåga och intelligens än den mest framstående närliggande arten här på Jorden. Inte var det väl så att evulotionen skapade vår kraftfulla hjärna för att den skulle klaga på att 6.15 bussen är en minut försenad.

Möjliheten ligger precis bakom det där hörnet som vi alla varje dag går förbi. Sen helt plötsligt är det någon som vaknar och ser det som ingen tidigare sett. Någon som sett precis i denna stund vad som händer när tid, energi börrjar nöta på materien på det där speciella sättet. Det där sättet som det hela tiden gör, men som vi människor ständigt tycker oss inte ha tid med. Vi måste ju lägga tid på att engagera oss i sådent som hindrar oss från att se det vi verkligen i våra hjärtan vill med våra liv.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: