Estelle bjuder på ett välkommet avbrott


Tiderna kräver alltid sina hjältar och förebilder. Kanske är det så att vi redan har en hjälte i vår söta lilla prinsessa Estelle. Hon föddes i en tid då tvivlen inför den stundande framtiden näppeligen kunde vara mera omfattande.

Svarta rubriker som berör våra Europeiska vänner sätter våra själar i prövningens utmaningar. Moral och styrka utkrävs av oss alla i en allt stridare ström.

Då får vi en liten Estelle att vila ögonen på. Frågan som allt oftare väcks gällande monarkins vara eller inte vara får här enligt mig i denna stund ett positivt ”vara” till svar.

När prövninges stund nalkas behöver vi alla något att se upp till. Något som gör skillnad. Något som berättar att det finns en nedförsbacke där på andra sidan krönet.  Höjt över allt rationellt vänder vi snart blickarna mot en liten, nästan nyfödd flicka som skall bli döpt. Antalet miljoner tittare vänder då tillfälligtvis bort blicken från fallande börser och förnöjsamt, ser hur det går till när Världen tar emot Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte som en kommande regent i det lilla konungadömmet Sverige.

Säg att allt detta sker utan att det påverkar oss alla, den som så önskar. Säg att miljonerna i apanage är bortkastade medel. Men sätt då själv en prislapp på en höjd folklig moral den som vågar, vill och kan. Försök hitta något som övertrumfar vår längtan att få skänka lite kärlek till Estelle Silvia Ewa Mary. Hitta något som öppet och ärligt kan mäta sig med den moraldusch vi alla utsatts för av den monarkiska auran.

Estelle Silvia Ewa Mary är inte bara en liten flicka som en dag skall bli drottning över Sverige. Hon är framtiden personifierad genom sin blotta uppenbarelse. Vi behöver Estelle Silvia Ewa Mary lika mycket som hon behöver oss alla undersåtar.

Räkna in mig i skaran tårögda undersåtar, som med näsduken i högsta hugg kommer att följa Estelle Silvia Ewa Mary fram till dopfunten och där inhämta högre makters välsignelse.

3 svar

 1. ”Hitta något som öppet och ärligt kan mäta sig med den moraldusch vi alla utsatts för av den monarkiska auran”

  haha, det här var väl det mest utmärkande inlägg du någonsin skrivit och som bevisar vilken verklighetsfrånvänd tillvaro du lever i. Du får gärna berätta för mig på vilket sätt kungahuset har en högre moral än tant Gerda i Solna eller Tage i Sölvesborg…eller dig själv till exempel.

  Och nej, alla tillber inte kungahuset som du tycks tro, hälften av medborgarna i konungariket Sverige vill avskaffa monarkin därför att den helt enkelt är otidsenlig, odemokratiskt och dessutom ägnar sig delar av konungahuset åt allt annat än det som höjer moralen.

  • Hej Peter
   – Hur gör du för att höja moral och framtidstro? Som det ser ut nu är du på god väg att drunkna i domedagsteorier. Jag tycker personligen att du skall göra som jag och ta fram gråtnäsduken och bänka dig framför din tv, och gråtande låta dig drunkna i monarkisk yra. Det hade nog varit bra för dig…

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Moderater gíllar kungahuset det är ett som är säkert.
  Fram med gåslever och champagne och gråt i din näsduk Roger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: