Sveriges Monark sätter ner foten


För Sverige i tiden. Så lyder det motto som förpliktigar att leva upp till. Är man för eller emot Sverige? Som kung måste alltid det regelverk och samhällsordning som den Svenska nationen vilar på komma först.

Aldrig och då menar jag verkligen aldrig, får ett agerande som i något avseende inte stöder, det som grundlägger nationen Sverige stödjas av eller uppmuntras av nationens Monark. Monarken är nationens etiska, moraliska, själsliga och känslomässigt yttersta spets.

I sin yrkesroll bär en Monark avvägande på sina axlar som ibland kan vara svårbegripliga för den oinvigde. När en Monark s.a.s sätter ner foten, är det i respekt och underkastelse av Nationen Sveriges grundlag, konstitutionella struktur och Nationens suveränitet.

2 svar

  1. Den ” samhällsordning som den Svenska nationen vilar på” bör vara Regeringsformen. Vanligen i demokratiska konstitutioner föreskrives, att statschefen icke få ha uppdrag av något slag bredvid sitt uppdrag som statschef.

    Motsvarande bestämmelse finns inte heller för innehavaren av ämbetet Sveriges statschef, nämligen statsministern.
    Däremot finns bestämmelsen för statsministerns statsråd.

    I en nation med en demokratisk konstitution är det ovanligt, troligtvis aldrig förekommande, att nationens statschef kan vara ordförande i olika nationella eller internationella organisationer.

  2. Du är för rolig. Kungen ville tydligen inte dela ut ett miljöpris till fältbiologen Alva Sigtryggsson i rädsla för att bli förknippad med civil olydnad. Jahapp, uppenbarligen rimmar det illa med vad svenska folket vanligen brukar förknippa Kungen med. Kaffeflickor, jugoslaviska gangstrar och skumma nattklubbar etc. Självklart ska inte vår fina statschef förknippas med något så tarvligt som att rädda skogar på Gotland…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: