Sluta att spela på Jimmies planhalva


Kan inte släppa det här med SD. Jag är evinerligt trött på allt mediagull med dessa stollar. Varför låter journalister ständigt sig luras av Jimmie och co av deras smarta media strategier. Han tillåts ständigt att få retoriska bollar i rätt höjd och fart, för att kunna returnera svaret i populismens riktning.

Det borde vara en enkel sak att få Jimmie Åkessons talföre ur balans. Be Jimmie redogöra för vilka grundläggande värdeingar ett samhälle bör vila på. Be honom redogöra för hur hans samhällsmodell skall kunna få homsexuella, transexuell, bisexuella att trivas. Här har vi en stor grupp i samhället ca 600 000-700 000 pers. Be t ex Jimmie svara på frågan hur vi skall klara av att ha en befolkningsökning i landet om invandringen begränsas. Fråga Jimmie varför det är gruppen nysvenskar som startar de flesta nya företagen i Sverige. Har vi ens en chans att klara oss om vi inte i stället ser till att öka invandringen till Sverige?

Sen det där med vad som är Svenskt eller inte. Sveriges urbefolkning är Samerna. Ska vi plocka fram något som verkligen är Svenskt så är det vår urbefolkning Samerna. De som på 300 talet efter kristus kom och drev Samerna till norra Sverige var Goterna. Goterna har länge fått agera råmodell för de som vi populärt kallar Vikingar. Vilka var då de gamla Goterna? Det var ett folkslag som drevs ut ur det gamla Romerska riket under en ganska så lång tidsperiod.  Många hamnade i västra Frankrike, några på de Brittiska öarna, några i Holland, några i Danmark. Så var det en grupp som landstag där vi idag mest känner till platsen som Göteborg.

Alltså de som vi trodde var urSvenskar är i själva verket Italienare, Österrikare, viss mån folk från Balkan och Schweizare. Det var faktiskt så att Goterna var landlösa. Lite som dagens Zigenare alt Kurder. Den grupp som så kraftigt förknippas med det urSvenska och många nationalisistka rörelser har de där vacka blonda människona med horn i hjälmen som sina symboler, var i sjäva verkat landlösa luffare som sökte något bättre.

Ska vi göra som Sverigedemokraterna vill. Att slå vakt om det gamla urSverige, då skall vi titta på hur Samerna lever. Vi skall alltså alla bli renskötare. Leva av renskötsel, jakt och fiske. Där har vi det verkligt urSvenska.

6 svar

 1. Svara själv på frågorna du har ställt till Jimmie Åkesson sen kan vi jämföra svaren, om du vågar.

 2. Vi har 100.000 tals arbetslösa i landet. Vi har en stor bostadsbrist vad gäller HR i hela Sverige. Är det då rimligt att ta emot nya invandrare här och nu? Nej. Jag tycker vi skall ge de som redan bor här en chans att komma in i samhället. Den 20-åriga Sandra och 19-åriga Ahmed.
  De skall få möjlighet att få sina livsdrömmar uppfyllda. Det är vad jag tror SD menar. Det handlar inte om rasism. Det handlar om logik och människors livsvillkor 2012. Jag tror inte att befolkningspyramiden är det största problemet just nu. Dessutom föder svenska kvinnor 2 barn i genomsnitt och ligger 3:a i EU.

  • Hej Bo
   – Jag tycker verkligen det är tråkigt att debatten tillåts hamna på denna nivå. Invandring är ingen ventil, man kan vrida på och av. Kopplingarna då nämner är inte aktiva. Det finns ingen koppling till de samhällsproblem (Utanförskap och arbetslöshet) vi idag upplever och den fortlöpande invandringen. Det är rassism retorik som av någon orsak vinnit mark. Invandring skapar arbetstillfällen. I stället för att gå och oroa sig för konkurrensen på arbetsmarknaden, bör man kanske själv se till att skapa sig kokurrensfördelar. Visar det sig att nysvenskarna får jobb, så är det väl snarare något alla arbetslösa Svenskar kan snegla på, och lära sig utav. För en nysvensk har det i sanning inte lätt på arbetsmarknaden.
   Det där med befolkningsökning och Svenskar är också en tråkig historia. Det verkar som det inte riktigt finns något krut i Vikingapungen. Då får man återigen söka hjälp från våra vänner nysvenskarna, där verkar det vara bättre sprut…

   Hälsningar
   Roger Södervall

 3. Problemet ligger betydligt djupare än samer eller den historiskt, ytterst begränsade invandring, av utländsk arbetskraft. Huvudproblemet är att man inte kan ha omfattande invandring av lågproduktiv arbetskraft och en allomfattande välfärdsstat av svensk modell. Vi lever inte på 60-talet när det gick bra för dåtidens arbetskraftsinvandrare att få ett arbete i industrin utan att vare sig kunna svenska eller ha någon utbildning! Statsvetaren Peter Santesson har skrivit ett bra inlägg om det här:
  http://inslag.se/journal/2012/9/10/expressen-och-flyktingpolitikens-dilemma.html

  För att lösa problemet kan man försöka med ”åtgärder” och ”utbildning” för att invandrare skall bli anställningsbara. Det har man försökt med i decennier, både socialdemokratiska och borgerliga regeringar, och det har sammantaget visat sig vara ett misslyckande och snarast stjälper än hjälper många. De är ju vuxna människor som förvandlas till barn som måste ”tas om hand” i åratal/decennier av samhället. Om man t.ex. tar en analfabet så måste denna först lära sig att läsa och skriva på sitt eget språk, därefter att läsa och skriva på svenska för att sedan läsa in både grundskola och gymnasium för att kunna vara med om att konkurrera om ett städjobb som ändå inte ger speciellt mycket mer än att vara bidragsförsörjd. Dessa utsikter skulle ju få även den mest arbetsamme och positive att ge upp! Det enda som kan få denna kategori av invandrare i arbete är att man till stora delar skrotar den ”svenska modellen”, med välfärd och arbetsrätt, så att det finns en rejäl efterfrågan på enklare lågavlönande servicejobb som man kan börja med utan att vare sig kunna svenska eller ha någon speciell utbildning och dessa arbeten måste ändå ge betydligt mer än bidragsförsörjning. Det räcker ju inte med att någon utan utbildning/lågutbildad KAN utföra dessa enklare servicejobb utan det måste finnas efterfrågan på dem och det måste även löna sig att ta dessa arbeten. Detta leder naturligtvis även till ”ökande klyftor”, men är det enda alternativet för det är vare sig ekonomiskt hållbart eller speciellt humant att ta emot en stor mängd invandrare som hamnar i långvarigt och destruktivt bidragsberoende.

  Dagens invandringspolitik är därför en väldigt effektiv murbräcka att använda mot välfärdsstaten, arbetarrörelsen och traditionell socialdemokratisk politik. Den inhemska arbetarklassen kommer få betala priset för denna utveckling medan övre medelklass och storkapitalet, i alla fall kortsiktigt, kommer tjäna på den genom ett ökat utbud av billiga tjänster och billig arbetskraft. Det visar undersökningar från t.ex. Storbritannien tydligt. Önskar man inte denna utveckling måste man bedriva en betydligt restriktivare/selektivare invandring och det enda som vill ha detta är ju Sd.

  Den ”demografiska utveckling” är bara ett svepskäl och har inget stöd i forskningen på området:
  ”Den demografiska bomben är en myt. Visserligen ökar antalet äldre över 65 år. Men den yrkesverksamma grupp som ska försörja oss har mer eller mindre varit konstant sedan mitten av 1700-talet.
  – Vi måste vara väldigt kreativa med statistiken för att få fram den här bomben, säger sociologiprofessor Lars Tornstam vid Uppsala universitet.
  Han tillbakavisar bilden av att det svenska samhällets åldersstruktur innebär att vi går en dyster framtid till mötes.”
  http://www.unt.se/uppsala/demografisk-bomb-avfardas-som-myt-418732.aspx

  Och även om demografin nu skulle vara ett problem så löses det inte med invandring:
  ”… Föryngringseffekten på landets totalbefolkning av invandring är ganska liten. Exempelvis har invandringen till Sverige under efterkrigstiden endast obetydligt verkat återhållande på den åldringsprocess som ändå skett i Sverige. Samma sak gäller framtida invandring. Om vi med hjälp av framtida invandring skulle konstanthålla kvoten mellan antalet förvärvsarbetande och antalet åldrings och förtidspensionärer krävs en orealistiskt stor invandring …”
  http://www.ne.su.se/ed/pdf/32-4-je.pdf

  • Hej Roger
   Fint namn för övrigt!
   Visst hade det varit bra för Sverige om vi kunde följa din modell på flera områden. Politiskt borde vi kunna reglera antalet vårdtagare i vården. För det är ju vårdtagarna som kostar pengar. När jag tänker närmare på saken borde vi kunna reducera arbetslösheten genom att reglera antalet arbetslösa. Tänk vilka enorma besparingar vi kunde göra där, för det är ju de arbetslösa som kostar pengar. Fantasin vet inga gränser. Brottsligheten skulle vi kunna reglera. Då skulle vi kunna bygga lägenheter i alla fängelser till landets studenter.
   Du är ett vådaskott i foten. Invadringen är inget problem. Det är en möjlighet. För att inte säga en nödvändighet. Ska vi klara av att fortsätta att utvecklas som land måste vår befolkningsmängd öka kraftigt. Våra huvudkonkurrenter så som Tyskland, Holland etc har ca 5 gånger så stor befolkning. Gemensam nämnare för dessa länder är en omfattande invandring. Vår invandring är ett skämt i jämförelse. Vi borde ganska så lätt kunna 10 faldiga vår invandring, då hade den kanske kunnat synsas lite i vår befolkningsstatistik.
   Jag vet inte var du bor. Men jag kör ofta vägen mellan Kalmar och Halmstad. Då brukar jag tänka på stollar som du. Som argumenterar emot invandring. Samtliga kommuner längs denna väg annonserar efter nya invånare. Avfolkningsbygder och skog är vad som till 98% kantar denna natursköna väg. Skulle man mot förmodan vilja göra en avstickare till något av de samhällen längs denna väg, så är det en Irakier, Turk, Serb eller möjligtvis en Somalier som står för sevicen. Landets initiativ kommer från våra NySvenskar. Det är här vi ser framtiden. Du och Sverigedemokraterna är bara en tillfällig bromskloss.
   – Kom nu inte dragandes med nästa del av SD retoriken. Alla invandrare är brottslingar. Eller möjligtvis brottsligheten är hög bland invandrare. Jag kan min kriminalstatistik och det finns inga entydiga kopplingar invandring=hög brottslighet. Däremot finns där en koppling låg inkomst, dåliga levnadsvanor=hög brottslighet. Man får anta att många av de som kommer till Sverige som nyanlända inte har den högsta inkomsten. Kanske inte kör igång med de sundaste av levandsvanor fr o m dag ett(Här bör man kanske ransaka sig själv, hur var det nu me det där nyårslöftet från 2011). Det kanske är så att många som nyanländer till Sverige hör stollerier likt dina och känner sig ovälkomna. Ta denna dag som din första och bjud i en NySvensk på en kopp kaffe eller tea. Det kan vara första dagen på resten av ditt liv, med en fördom fattigare.
   Jag är kanske inte så sugen att fortsätta denna debatt om vi inte kan gå in på lite mera mjuka värden. Hur ser du te x på de homosexuellas rättigheter i Sverige? Kan också tänka mig att prata grundläggande samhällsvärderingar med dig. Eller varför inte några spännande Genusfrågor?

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: