Massmördare med profil som förenar


Ensamvargen som tar revange på samhället. Utbölingen som med frustation och listighet bryter sin tystnad på det makabraste tänkbara sättet. Listan kan göras lång. Men profilen den samma.

Snart borde kartoteket innehållande massmördare med samma profil vara fullt. Anders Behring Breivik, Peter Mangs, John Ausonius, Eric Harris, Pekka-Eric Auvinen, Jeffrey Weise, Kimveer Gill, Seung-Hui Cho , Mitchell Johnson and Andrew Golden , Adam Lanza är alla exempel på olika personer, men med en nästan identisk psykologisk profil.

Alla är män, vita, under 25 år, intelligenta, kapabla, missförstådda, kommer från trassliga uppväxter, skapar sig en fantasivärld, lämnas i fred i sin fantaisvärld. Till sist så lämnar de helt verkligheten och sakta men säkert glider de in i sin fantasibubbla och ger sig på att hämnas den Värld, de anser sig vara svikna av.

Det är inte tillgången av vapen som föder dessa brottslingar. Det är bara ett medel. Samtliga dessa individer skulle alltid få tag på vapen, hur mycket man än förbjöd vapen. Det är deras omgivning som skapar dessa känslomässiga invalider. Det handlar om en vuxenvärld som lyser med sin frånvaro. Det handlar om vänner som sviker. Det handlar om obearbetade trauman som svider i själen hos en växande individ.

Jag tror absolut att samtliga av dessa tragedier kunnat gå att förutse med en bättre vuxensamverkan. Frågar man vuxna i dessa mäns omgivning idag, så tror jag verkligen att varningstecknen varit tydliga och många. Här borde vi kunna lära oss mycket. Här kan alla verkligen vara med och bidra till ett tryggare samhälle. Första steget är att bjuda in människor i sitt liv, vara välkomnande och verkligen lyssna på vad människor har att säga…Man kan prata på så förfärligt många olika sätt, utan att säga ett enda ord…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: