Vad gjorde Christer Pettersson där?


Galen, hög och lättpåverkad är ingen bra kombination. Senaste tidens focus på det för mig sedan länge uppklarade Palmemordet, föranleder mig att skriva ytterligare några rader i ärendet. Låt vara att det var få människor som kände till att Olof Palme med fru skulle gå och se Bröderna Mozart på Grandbiografen vid Sveavägen, den där olycksaliga natten den 28 februari 1986. Att få kände till paret Palmes biografplaner skulle visa sig var helt ovidkommande för hur mordet genomfördes och planerades enligt min teori. Håll till godo..

Alla frågor kan besvaras på ett sådant sätt att de med stor säkerhet går att peka ut Christer Pettersson som Olof Palmes mördare. Inte bara Lisbeth Palme är övertygad om att det ligger till på detta sätt.

Men en fråga som tydligen inte intresserat mordutredarna i detta mordfall, är vad Christer Pettersson hade att göra utanför Grandbiografen denna kväll. Visserligen otydliga och spretande vittnesmål men likväl är det mycket som talar för att Christer P befann sig utanför den biograf som skulle visa sig vara den sista som fick besök av Olof Palme.

Vid förhör uppger Christer Pettersson att han besökte en spelklubb på Oxtorgsgränd nära Sveavägen, lämnade denna vid cirka 22:30 och tagit pendeltåget till bostaden i Rotebro med avgångstid antingen 22:45 eller 23:15, att han somnade på tåget och vaknade först i Märsta och att han sedan tog vändande tåg tillbaka till Rotebro. Han kom till sin bostad strax före midnatt, något som enligt Pettersson skulle kunna intygas av en kamrat som befann sig i hans lägenhet. Detta vittne har i förhör uppgett att Pettersson sannolikt kom hem mellan 00:15 och 01:00.

Låt mig nu se. Palme mördas 23.21. Biografföreställningen av Bröderna Mozart som Olof Palme tänkte se med sin fru började kl 21.15. Paret Palme anländer till biografen ca 21.00. Christer Pettersson lämnar svartklubben på Oxtorgsgränd ca 22.30.

Jag menar att vissa delar av Christer Petterssons redovisning av sina förehavande under mordkvällen, mycket väl kan vara överensstämmande med verkligheten. Det var i stort sett bara på en punkt som Christer P fick ta till lögnen i sin historia, det var gällande tiden då ha själv var upptagen med att mörda Olof Palme. Är det verkligen inte någon som försökt gräva fram ett vittne som såg Christer P sovandes på pendeltåget mot Märsta, natten då Olof Palme blev mördad?

Jag tror verkligen att det var så att en slump förde samman paret Palme och Christer Pettersson den aktuella kvällen. Men slumpen står inte att hitta vid mordtillfället. Slumpen står att finna för sammanträffandet, när Christer Pettersson anländer till Stockholm i syfte att gå på Svartklubb. 20.45 anländer Christer Pettersson Centralstationen (Intressant att kunna verifiera denna tidpunkt). Till fots börjar han vandra i riktning mot Sveavägen. Sannolikt väljer han Klarabergsvägen för sin vandring. Gissningsvis stöter han ihop alt ser paret Palme i korsningen Sveavägen-Klarabergsgatan-Hamngatan under deras vandring mot Biografen Grand på Sveavägen. Sannolikt väljer paret Palme Norrbro-Regeringsgatan för sin vandring. Christer Pettersson skall åt samma håll så han följer efter. Uppfattar att paret Palme skall se Bröderna Mozart. Han kontrollerar hur lång filmen är och sätter sin plan i verket.

Nog borde utredarna grävt djupare i det faktum att Christer Pettersson denna fredag väljer att lämna en festkväll för att åka hem redan 22.30. Nog är det värt att lägga i både en och två stoppningar i pipan och gnugga de grå cellerna, när en så pass annorlunda uppgift dyker upp.

Mycket talar för att den revolver som användes vid Palmemordet överlämnades till Christer Pettersson, av svartklubben Oxens ägare Sigvard ”Sigge” Cedergren den aktuella kvällen för Palmemordet 1986. Sigge var inte heller han någon förespråkare av Olof Palme. Sannolikt har man pratat om att mörda Palme som en revange för det samhälle som de upplever vara orättvist. etc. o d. Nu uppenbarar sig ett gyllene tillfälle som inte får missas.

22.30 lämnar alltså Christer Pettersson Oxtorgsgränd. Utrustad med en revolver och antagligen några stärkande järn under västen. Han ställer sig utanför Grand och inväntar att filmen skall ta slut.

Han följer paret Palme på behörigt avstånd. När man närmar sig Tunnelgatan tar Christer Pettersson några snabba steg. Är nu bara ett par meter bakom paret Palme. Avfyrar de dödande skotten som träffar Olof Palme. Skjuter Ytterligare skott som bara nuddar Lisbeth Palme. Men Lisbeth har sinnesnärvaro, tittar upp och får ett glimt av Christer Petterssons ansikte.

Nu är det bråttom. Christer Pettersson tar trapporna upp vid Tunnelgatan. Tar höger när han kommer fram till Luntmakargatan. Vänster när han kommer fram till Apelbergsgatan. Sedan höger på Malmskillnadsgatan. Följer sen Malmskillnadsgatan ända fram till Mäster Samuelsgatan. Följer Mäster Samuelsgatan ända till Centralstationen. Christer Pettersson bör vara hemma någon gång mellan 00.30 och 01.00.

Vad gäller mordvapnet är jag övertygad om att Christer P fortsätter förbi centralstationen, och via Kungsbron kastar han revolvern så långt han bara kan ut i Klara sjö. Christer P som i grunden är en smart man vet att Klara sjö är ett gyttjehål utan dess like. Han skulle definitivt inte ta risken att sätta sig på pendeln mot Rotebro med mordvapnet som dödade Olof Palme i sin ficka.

Vill man hitta mordvapnet skall man ta reda på hur långt Christer Pettersson kastade med en liten boll i skolan. Från Kungsbron räknat, mäta ut detta avstånd +- 20 meter och så sätta en passare på denna punkt. Där göra en cirkel med en 50 meters lång radie. problemet är väl att den har sjunkit för djupt ner i sedimenten så att den inte går att hitta. Men ett försök borde vara väl värt.

Jag är övertygad om att det var precis så här det gick till. Varken mer eller mindre. Inga häftiga konspirationer, SÄPO eller sammansvärjningar mellan nationers säkerhetstjänster. Bara en galning som drev sin galna kamp…

5 svar

 1. Frågan är vad den utpekade Anti Avsan, mer känd som ”Dekorimamannen” och som stod med Walkitalkie och väntade på paret Palme gjorde på mordplatsen?? Anti Avsan är idag moderat riksdagsman, arbetade förut som polis, i den beryktade Norrmalmspiketen. Hela de så kallade Polisspåret är hemligstämplat för ”rikets säkerhet”. Varför då kan man fråga sig?? Varför kan inte detta utredas ordentligt? Vad döljer man?

  Att fyllskallen Pettersson skulle varit den som dräpt Palme förefaller fullkomligt osannolikt.

  • Hej Peter
   Du skyr sanningen som om den vore gjord av glödande lava. Vad är det som får dig att hela tiden fly in i fantasins Värld? Är du en sån där uttråkad människa som vantrivs i vardagen. Som hela tiden söker något som inte finns. Men allt finns, bara det att du söker på fel ställen.

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Så du sitter alltså inne med hela sanningen angående Palme-mordet?

  Verkar som du har fått en släng av storhetsvansinne…

  • Hej Peter
   – Är ganska så säker på min sak. Är bara lite osäker på när Christer P verkligen anländer till Stockholm den 28 februari 1986. Har lyckats hitta gamla tidtabeller. Christer bor ju i Rotebro vid tidpunkten för Palmemordet. Har kollat i tidtabeller som gällde för 1986 och han kan ha anlänt 20.45. Skulle detta gå att få bekräftat, är jag till 100% säker på att det var han som utförde mordet på Olof Palme. Nu är jag bara till 93,8% säker.
   Vad gäller mordvapnet så kan han mycket väl ha följt Kungsholmsgatan förbi Centralen och kastat revolvern i Klara sjö. Tur och retur Centralen är det en promenad på ca 500 meter. Jag håller det för osannolikt att han tog med sig mordvapnet på pendeln mot Rotebro. Nu tror jag man utfört dykningar i Klara sjö. Men bara söder om Kungsholmsgatan. Man borde kanske försöka även norr om Kungsholmsgatan.

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: