Pricksäkert Magdalena Andersson


Som årsbarn med en annan Magdalena kan man anta att årgången 1967 närde barn med stor pricksäkerhet. Socialdemokraternas stjärna Magdalena Andersson tar hjälp av sin pricksäkerhet och med bössan på ryggen kallade till pressträff gällande affären med företaget Nuon. Gång efter annan höjer hon vapnet och en efter en blir de svarta prickarna vita.

Lögner och undanhållen fakta lyfts fram med stor pricksäkerhet. Frågor om varför denna affär kunde genomföras gör att Magdalena Andersson som skidskytt antagligen gjort en runda helt utan att missa en enda svart prick. Kanske till och med hade Magdalena Andersson varit en vinnare även i skidskyttets ädla sportgren.

Skattemedel  är absolut inget man skall slösa med. Kan man få något till ett billigare pris, när man gör inköp med statens kassa så skall man såklart utnyttja den möjligheten. Det jag vet om Anders Borg och dennes förmåga att bedöma ett objekts marknadsvärde, är att han verkligen kan denna ädla konst.  När det kommer till att gör avväganden inför en affär, är det få människor här på denna planet jag skulle känna mig så trygg att hålla i handen.

Jag har en fråga till dig Magdalena Andersson. Du må vara pricksäker. Men är du verkligen anmäld till rätt tävling. Likt det Svenska damlaget i skidskytte så tror jag verkligen inte att du har något i VM att göra. Ditt utspel är lika naivt som om Svenska damlandslaget i skidskytte skulle kalla till presskonferens innan VM och där påstå sig ha en chans att ta 5 guld. Tora Berger hade nog kunnat kostat på sig ett snett leende inför ett dito uppträde. Ungefär på samma sätt ser nog Anders Borg på det lilla utspel undertecknat Magdalena Andesson gällande Nuon affären.

7 svar

 1. Finner det underhållande hur du ser på saker och ting. OM det var sossarna som genomdrivit NUON-affären hade du skrivit spaltmeter på denna blogg och det oansvariga handlandet med skattebetalarnas pengar.

  Nu fnyser du bara åt eländet och låtsas som ingenting. Ändå är det dina och mina skattepengar som denna oansvariga allians satt sprätt på i denna usla affär godkänd av den självutnämnde landsfadern Reinfeldt själv. Mannen som inte kan, törs eller vill ta ansvar för sitt handlande utan hela tiden skyller ifrån sig. Reinfeldt är en ynklig man.

  Skönt att se att Maud nu inte låter sig ta all skit själv utan faktiskt låter omvärlden veta att HELA regeringen var med på NUON-affären. En av de sämsta affärerna en svensk regering någonsin godkänt. närmare 100 miljarder rakt i sjön, och du tycker det är ett lite utspel. Jeez.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5447791

  • Hej Peter
   Ta summan för köpet av NUON. Multiplisera med 3. Då har du den summa som Göran Persson varje år mellan 1997 och 2001 fick låna till staten för att finanserna skulle gå ihop. Samtidigt som nästan 600 000 människor försattes i utanförskap. Idag köper vi NUON för nästan 100 miljarder, samtidigt som vi minskat utanförskapet med ca 300 000 människor.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Så regimen Reinfeldt är bara lite mindre dålig än GP:s regering, men ändå dålig. Är det det du säger?

    Apropå utanförskapet så befinner sig de nu i FAS 3.

    Alliansen gick till val på att utplåna utanförskapet. För att reparera samhället har Alliansen vidtagit en rad aktiva åtgärder. Man har sänkt restaurangmomsen, vilket skulle göra maten billigare men också ge fler jobb. Maten blev inte billigare och de jobb som uppstod kostar skattebetalarna en miljon kronor per anställd. Man säger att man vill stärka landets konkurrenskraft och inför RUT. Man påstår att RUT gör att företagandet blomstrar, att massor av kvinnor startar skurfirmor. Sverige skurar nu sig till otroliga exportframgångar. Fast ingen kan se vad i vad vi har ökat vår export. Kanske i skurvatten och avlagda diskhandskar.

    För att få ordning på arbetsmarknaden och matcha arbetslösa med personalbehovet hos företagen har man skapat en åtgärd vid namn FAS3. Systemet innebär att arbetsgivare istället för att anställa människor de behöver erbjuds att ta emot människor och få 5.000:- i månaden. Åtgärden har skapat ett helt nytt segment på arbetsmarknaden, nya företag dyker upp med affärsidén att ta emot människor utan att avkräva dem en motprestation i form av arbete. Man behöver inte producera något. Företaget har redan caschat in. Verksamheten är svår att följa upp eftersom arbetsförmedlingen sekretessbelägger vilka företag som som tar emot pengar för att sätta folk i improduktivitet.

    Troligen omhuldas FAS3 med sekretess för att utlandet inte ska få reda på hur effektiva vi är att höja improduktiviteten.
    Så ser arbetslinjen ut. Så har man löst frågan om full sysselsättning och att få alla de 1,5 miljoner människor Alliansen påstod var i utanförskap att komma tillbaka in i samhället.

    SCB envisas dock med att rapportera att fler och fler blir arbetslösa.

   • Hej Peter
    SCB är flitiga må jag säga. Enlig dem så har ungefär 450 000 människor lämnat sitt utanförskap sedan 2006. Människor som inte tidigare var med i statistiken för vare sig som arbetssökande, studerande, sjukskrivna eller som uppbärarar av försörjningsstöd. Finns idag tillgängliga som samhällsbyggare.
    Att dessa människor idag belastar alla dessa parametrar som SCB mäter, är kanske till och med möjligt för dig att förstå.

    Räkna bort alla dessa tidigare utanförsatta av Göran Persson och co och arbetslösheten är helt utraderad.
    Men så enkelt är det såklart inte. Vägen ur ett utanförskap lång och krokig för de allra flesta. Du nämner FAS 3. Kanske är det så at det behövs fler liknande projekt för att bättre kunna hjälpa utanförsatta att hitta tillbaka om aktiva samhällsbyggare.
    Hur ser det ut på den fronten när det kommer till dig och dina vänsterpolare. Hur skall ni göra för att hjälpa de människor som ni drivit ut ur samhället? Hur ser era förslag ut?

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Om nu alliansregimens politik är så fruktansvärt bra och effektiv, hur kommer det sig att fler är arbetslösa idag än 2006?

  • Hej Peter
   – Tyckte att jag förklarade det i min kommentar. Om du nu läste den…?

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Svårt att begripa dina svar. Men tolkar jag det rätt så tycker du det är bra att sittande regering gömmer undan det allt växande utanförskapet i det slavliknande FAS 3? Att fixa och trixa med statistik må vara lätt men att gömma undan människor av kött och blod är desto svårare. Vilket lär visa sig i valet 2014…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: