Vänstervridet skitsnack


Frågan om höger och vänsterpolitik är inte längre en fråga. Det är ett sätt att göda det ideologiska gissel som kallas modern vänsterpolitik. I stort sett all politik som kommer vänsterifrån är åsikter tagna ur luften, helt utan ideologisk grund och förankring. För att tala klarspråk så handlar det om vänstervridet skitsnack.

Vart tog allt tal vägen, om att sossar och vänterpartister skulle hitta och driva en egen politik . Allt vi hör är dv olika påhopp på den politik som bedrivs av Alliansen.

För mig handlar det om vänsterskott i luften. Skott skjutna utan en tydlig ansändare, med en grumlig målbild. Man pratar om valet 2014. Men det finns inte ens ett vänsteralternativ som går att ställa upp i ett val med.

Som vän av politiska ideologier är man orolig. Frågan jag ställer, är om de som säger sig vara beredda att rösta vänsterut i det nästkommande valet, verkligen vet vad det är det kan tänka sig att rösta på. Sällan har det varit så oklart när man sneglar vänsterut i den svenska politiska landskapet.

Håkan Juholt var på god väg att öppna vänsterspåret. Men efter ett år av konstant opinionsstapp valde man att stänga detta spår. Frågan som jag vän av ordning med rätt ställer, är vilket spår man i stället öppnat. Den politik som nu bedrivs är en form av antipolitik. Dvs man är mycket tydlig (Nåväl, någerlunda tydlig) med vilken politik man inte vill stödja. Underförstått handlar det om den politik som bedrivs av Alliansen. Nu vet vi vad man som sosse och vänsterpartist är emot. Men säg det parti som vunnit ett val genom att bara vara emot. Kan det kanske varit så att man tagit efter Sverigedemokraterna som vinner vissa framgångar i opinonen genom att vara emot invandrare. Nu hoppas tydligen sossar och vänsterpartister på att vinna framgångar genom att vara emot Alliansen.

Skitsnack är ingen strategi för valseger 2014. Det är en strategi för den som tappat fotfästet. Slag i luften är bra för utövarens del, då han slipper frysa. Men någon annan nytta kan jag inte se kan komma ur det nya luftslott som Stefan Löfvén och co är på gång att bygga upp. Den politiker som tappat tron på sin egen ideologi är snart dödsdömd, på samma sätt som alla de som försöker sig på att utöva vänsterpolitik i sin egentliga reella mening.

Ett svar

  1. När Sveriges störste arbetsgivare är FAS 3 är det svårt att se storheten i Reinfeldts politik och ledarskap. Hur gärna jag än försöker går det bara inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: