Maramö för framtiden


Alliansens stora dilemma är de små. De små partierna är för alliansen, kan tyckas vara vad Akilles fick ut av sin häl. Den bilden vill gärna ur ett medialt perspektiv målas upp. Men vad kan vara mera fel. Är man stor bör man vara snäll. Men är man liten måste man våga visa sina tänder.

Ur ett Janteperspektiv är det ju den lille som är kung. Jag har inte hört en enda ton slagen på denna sträng av vare sig Annie, Göran eller Jan. Det finns inget att försvara. Anfall är bästa försvar.

Jan Björklund skall inte ägna sig åt trötta försvartal med skolpolitiken som utgångspunkt. Jag vill höra smäktande lovsånger om Liberalismens inverkan på det Svenska skolsystemet. Med individens frihet i focus. Ett livslångt lärande med en skola som verkligen visar omsorg om de individer den skall rusta för ett långt och framgångsrikt liv. För helvete Janne, kom loss.. Jag vet att du kan..

Annie, vart tog du vägen. Det började ju så jäkla bra. Min kärlek var i det närmaste obruten. Men du skall veta att gammal kärlek rostar aldrig. Jag vet att du kan. Glöm Rikssvenskan. Nu vill ve se en Bondedrottning, på klingande småländska med grepen i högsta hugg, slå ett slag för landsbygdens alla företag och människorna med anknytning däruti. Vi vill bokstavligt talat få dyngan slängd in i våra vardagsrum. Ta fram och var stolt över liberalismen. Det var faktiskt alla dynggrepar som en gång i tiden byggde denna nation. Vad har du att vara rädd för. Det är friheten att skapa som är de stora drivkrafterna, som gör att det inte bara finns städer i detta land. Vi har så ofantligt mycket kvar att göra. Ta det där med avbefolkningen i glesbygden. Här kan man kanske göra en politisk poäng genom att dra nytta av landets alla migranter.

Det är verkligen en utmaning att idag leda ett parti som Kristdemokraterna. Hade hela Sverige legat i Jönköping kunde Kristdemokraterna mycket väl kunnat varit samhällsbärande. Men nu är det inte så. Men jag tänker mig moral och etiska värderingar som en bristvara i dagens samhälle. Tider av själsligt sökande borde vara en god grund för att plocka fram den kristna värdegrund, som när ett parti som Kristdemokraterna.  Jag ser ungdomsarbetslösheten som ett tänkbart område där den själsliga dimensionen mycket väl kan vara en god ingång. Men framförallt så tänker jag på de alla 800 000 utanförsatta i samhället. All de som inte tycker sig vara delaktiga i samhället.  Tänk att bara få en del av alla dessa människors röst. Då borde skräcken för 4% spärren vara som bortblåst.

Framtiden är Borgerlig. Det finns idag inget annat alternativ. Alla haltande vänsterexperiment är döda. Det kan visserligen finnas vänsterparti. Men då handlar det om Liberalism med en vridning åt vänster. Typ dagens socialdemokrater. Allt annat är att betrakta som vänsterromantik, byggd på verlighetsfientliga fantasier. Jag hoppas och tror att mötet i Maramö blir ett Borgerligt startskott mot ny valframgång 2014.

Ett svar

  1. Hur kan framtiden vara borgerlig när två av alliansens partier befinner sig utanför riksdagsspärren?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: