I väntan på Juholt


Alla stormar lägger sig till sist. Oavsett stormens styrka så finns där en tid efter stormen. Det handlar bara om att kartlägga stormens skadeverkningarna och upprätta en plan för hur man skall reparera skadorna, så är helt plötsligt allt som vanligt igen.

Som nybliven 50 åring känner kanske snart Håkan Juholt att det är tid, att ta sig an de stora frågorna, i de stora salarna igen. Med en obruten tro på den sociala demokratin, ligger tydligen Håkan Juholt i förhandlingar med Stefan Löfvén om en comeback. När det kommer till obruten tro på sin sak, kan jag i dessa tider inte låta bli att låta tankarna falla på en annan känd Svensk företeelse nämligen popgruppen Gyllene Tider.

Rycktet säger mig att popgruppen Gyllene Tider kommer att göra en återföreningsturné 2013, under namnet ”Dags att tänka på refrängen”. Man kan inte låta bli att bli kittlad av denna kolossalt spännande sammanfallande tillfällighet.

Jag menar. Håkan Juholts blötaste dröm är att Sverige återgår till sin fantasis Gyllene 1900 tals kommunist Tider. Att refrängen är nådd för länge sedan och för den delen även begravningspsalmen, är faktum som den gode Håkan Juholt helt väljer att helt hoppa över.

Det är med den djupaste förväntan jag ser fram emot en Juholtsk comeback på de stora arenorna. Jag tänker mig passande låttitlar som lyfter Håkans comeback till euforiska höjder. Som intro måste det ju bli Kung av sand. Eller varför inte en bit in i uppträdet Tuffa tider. När höjdernas topp nås, borde Flickan i en Cole Porter sång passa som hand i handsken. När det närmar sig slutet kan kanske Gå & fiska var en bra låt att spela. Som extranummer bör Här kommer alla känslorna bli en magsik avslutning inför stående ovationer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: