Framtiden är att skapa


Ett oskrivet papper är ett papper som i framtiden kan innehålla en text med mening och innehåll. Det är en fråga med filosofisk tyngd att hantera för alla och en var.
Frågor måste ställas så problem och utmaningar får en så bred belysning som det bara är möjligt. Samhällsutmaningar som arbetslöshet, utanförskap, jämställdhet, skolan, vården, omsorgen, barnfattigdom, statskuld, skatter, företagande är alla i förhållande till varandra.
Att ensidigt ge sig på att försöka minska arbetslösheten är bara ett utfall av okunskap. Skall Sverige bli ett land med minskande arbetslöshet på kort sikt enligt den Löfvenska modell som presenterades idag, kan bara ske på bekostnad av något annat i samhället.
Vi har alla sett vad som hände när Göran Persson på gammalt kommunist maner, försökte sig på att minska arbetslösheten på 1990 talet. Vi fick i stället en kraftig ökning av antalet marginaliserade människor i samhället.

Minskar man antalet utanförsatta i samhället ökar man istället på antalet arbetslösa. Det finns i princip bara ett sätt att konstant och långsiktigt hålla arbetslösheten i schack och det är att se till att ett land har långsiktigt stabila finanser. Inte lockas att dra in landet i omfattande skuldsättning och oberoende.

Starka finanser är en garant för att företag skall våga sig på att genomföra långsiktiga investeringar. Det är långsiktiga investeringar som gör att riskvilligt kapaital vågar sig på att komma i rörelse. Över tid så är det så man bygger ett samhälle och nya jobb ser dagens ljus. Allt som påverkar eller oroar det riskvilliga kapitalet är ett samhällshot. Exempel på sådana samhällshot är skattehöjningar, begränsningar av vinstuttag eller bara hot om kommunism etc.

Vill man verkligen sänka arbetslösheten så är det en översyn av hur vi hanterar det riskviliga kapitalet som behövs. Man måste tona ner allt snack om begränsningar av vinstuttag etc.

Kopplingen som ger nya jobb är som följer. Stabilitet, kompetens, innovation, produktion, marknad och konsumtion. Frågan är vilken koppling Stefan Löfvén har tänkt sig när han nu skall skapa 200 000 nya jobb och samtidigt begränsa Svenska företags möjligheter att tjäna pengar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: