Vem skall betala?


Har roat mig med att slötitta på sossarnas kongress. Man häpnar över hur mycket tid som läggs på att spendera statskassans alla pengar. Samtidigt hur lite som nämns om vem och hur kalaset skall betalas.  Man pratar visserligen om en jobblinje. Men vem är egentligen tänkt att vara aktiv i den?

Det är inte utan att man tänker sig Ebberöds Bank eller ett s.k. Ponzibedrägeri.  Det låter verkligen bra när man hör alla löften. Men hur allt detta skall leda till lägre arbetslöshet går åtminstone förbi min logik.

Skulle allt detta bli verklighet (Gud förbjuder). Är vi inom kort på väg in i en ny 1990 talskris.  Snart behöver vi inte se exempel på hur allt detta skall finanseras. Nu står det alldeles uppenbart att se vad som ligger och väntar bakom hörnet. Skattehöjningar är helt oundvikliga.

Jag menar 200 000 nya jobb, ny föräldraförsäkring, ny a-kassa är tunga poster att sjösätta. Att kostnaden för dessa skulle stanna vi 200 miljarder håller jag för osannolikt. Skattehöjningarna måste vara kraftfulla för att kunna balansera dessa uttag. För inte är det väl tänkt att fortsätta på Göran Perssons bana, dv s att driva Sverige som en Ebberöds Bank. Med större utgifter än inkomster och balansera allt med konstant höjda lån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: