Ylva offras för att hon är socialdemokrat


Aldrig har det varit tydligare. Som sosse går bra att vara socialdemokrat i själen. Står en sosse däremot öppet upp för sina S åsikter, då blir det genast fråga om att personen måste offras. Ylva Johansson är den senaste i raden socialdemokrater som offras för att ha åsikter som en socialdemokrat förväntas ha.

Den som vill bli socialdemokratisk politiker har det sannerligen inte lätt (Det skall såklart kännas när man väljer fel väg). Det gäller att tänka som en socialdemokrat, med ett språk som en Moderat. Retoriskt gäller det att låta som en moderat, men politiskt handlar det om att vara kommunist.

Ylva Johansson, Håkan Juholt, Leif Pagrotsky, Mona Sahlin är alla socialdemokrater med en socialdemokratisk retorik. Alla har vandrat samma väg. Visserligen med spridda ursäkter men sannolikt av samma orsak. De har vågat vara ärliga med sina socialdemokratiska åsikter. De har inte bara stått upp för det de tror på, utan även i ord och mening försvarat sin åsikter öppet och ärligt.

Kanske är en tänkbar sosse slogan inför valet 2014 något åt detta hållet. Rösta gärna S, men med största möjliga tysssssstnad. Eller varför inte, En sann socialdemokrat låter som en moderat.

Vid närmare eftertanke vore det bäst att de flesta sossar la sin röst på moderaterna, då behövde de ju inte krångla så förbannat. Då kunde Ylva, Håkan, Leif och Mona få härja fritt i det socialdemokratiska partiet utan minsta lilla risk för att bli petade.

4 svar

 1. Du har nästan rätt. Retoriskt ska en sosse numer låta som en moderat och att därefter också handla som en moderat. Gör du inte det ryker du. Precis som Ylva nu gjort. De Nya SocialModeraterna har därmed presenterat sig på riktigt.

  De som tjänar på sossarnas ideologiska vilsenhet är förstås alliansen, och givetvis den självutnämnde landsfadern Reinfeldt.

  S och M kan lika gärna samregera efter valet 2014.

 2. Vi kan inte ha (s)amma folk sittande i all evighet då sker ingen förändring. Jag tycker det är bra att det byts personer på sina poster.

  Socialmoderater vad är det för något?

  • Hej Pia
   Ombyte är något bra. Men det är alltid skeendet före ombytet som blir intressant…Vad man än byter så gör man det av en orsak. Ingen skulle te x komma på att byta en glödlampa som fungerar..eller..?

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Exakt. Arbetslösheten är högre idag än 2006. Klyftorna ökar. Soppköken blir fler och längre. Skolan är ett skämt. Sjukhusen sätts i beredskapsläge allt oftare därför att det inte finns personal etc etc.

    Denna regering kommer bytas ut därför att den inte längre fungerar.

    Sen är det nog så att nästa regering inte kommer lyckas mycket bättre. Nuvarande samhällsmodell fungerar helt enkelt inte längre. Dagens politiker tillhör gårdagen och kan inte lösa morgondagens problem och utmaningar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: