Fra(m)kantens politik


Politik sägs vara att tycka och vilja. För mig är politik så förfärligt mycket mer. Vad sägs te x om insikter och kunskap. Eller varför inte grundkunskaper i ekonomisk styrning.

Det där med ekonomi när det kommer upp på nationell nivå är en mycket avancerad historia. Men ändå vilar allt på ett grundläggande faktum att inkomster och utgifter skall åtminstone vara lika stora. Självklart kan tyckas, men lyfter man blicken och lägger på ett Europeiskt perspektiv, så är det helt plötsligt inte längre så självklart.

Dagens vänsterkrafter tar sig nu an uppgiften, att sätta sprätt på den balans som i ekonomin idag skiljer oss från merparten av länderna i EU. Skall man prata klartext så ligger Sverige med sin moderatledda regering i framkanten när det kommer till ekonomi. Vi är landet som åker räkmacka på denna punkt. En räkmacka som tydligen inte är tillräckligt för landets vänsterkrafter, man vill dessutom även börja äta på den räkmacka vi alla sitter bekvämt och åker på. Att vilja och begära är balansens motpol. Men att skapa, vårda och underhålla är balansens grundsten. Låter man viljan och begäret vara ledstjärnan är man snabbt ett offer för omständigheterna. Fråga Göran ”HSB” Persson.

En ekonomi är så förfärligt mycket mer än bara siffror. En ekonomi är ett flöde av mänsklig energi. Ett mått eller värde som beskriver hur vi riktar vår energi för att vinna balans och framgångar. Något som verkar vara stört omöjligt att åstadkomma med vänsterpolitik. Med ständigt focus på rättigheterna lämnas ofta skyldigheterna att hanteras av slumpen när vänsterpolitik praktiseras. Man hoppas och tror i en grad som sällan eller aldrig motsvaras av verkligheten.

Alla som säger sig leva i verkligheten vet hur det fungerar. Ber man om något så förväntas motsvarande i retur. Eller man kan aldrig skörda större skördar än vad jordmånen kan leverera.

Vad är det då att ligga i framkanten? Jo, de är att vilja sträva åt att vara i balans. Att bygga en ekonomi som över tid klarar stress och kriser. Att skörda i solsken kan nästan vem som helst. Men den politiska utmaningen över tid står till att kunna lösa vardagen den dan när solen endast lyser med sin frånvaro.

Att vi överhuvudtaget behöver en regering och stat är inte för de dagar då allt bara flyter, solen bara skiner, alla löner betalas ut i tid, från företag som drivs utan problem. Framkantens politik är till för att gripa in när en lägsta nivå behöver statueras. Framkantens politik behövs när underskott behöver balanseras. När omvärlden hotar med instabilitet och kriser.  Framkantens politik behövs när satsningar skall lyfta näringsliv, framtidstro till kommande högkonjunkturer.

Ett svar

  1. Arbetslösheten har ökat för 7:e året i rad sedan alliansregimen fick makten 2006. Resultaten i skolorna sjunker för 7:e året i rad sedan alliansregimen fick makten 2006. Inkomstklyftorna mellan män och kvinnor ökar konstant under alliansregimen. Soppköken blir fler och längre. Platserna till högskolorna minskar med 18 600 platser pga Anders Borgs politik osv osv.

    Enligt Roger är detta alltså framtidens politik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: