Det sista du gör ger energi


När man närmar sig sin sista stund blir tydligen tiden mera värdefull. Psykologi är den gren inom kunskapen om vårt beteende som är i behov av en ordentligt uppgradering.

Drivkrafter att ta nya tag i livet är bristvaror. Man tar sig ibland igenom vardagen som om den hägrande pensioneringen, vore det enda roliga som återstod av livet. Sen händer det något, som att man plötsligt blir dödligt sjuk. Plötsligt blir varje sekund en bristvara. Man kan inte nog omsorgfullt ta vara på alla snabbt tickande sekunder. Man lever helt plötsligt som om livet gick att konsumera från korvens båda ändar tillsynes helt utan oro för framtiden.

Allt detta hos en människa som innan vetskapen om sin dödssjukdom inte såg någon som helst orsak att ens vårda de år som susar förbi. Vi lever alla med vetskapen om att vår tid är begränsad. Tydligen är det så att vissa av oss har en mera ödmjuk inställning till detta faktum, än andra av våra medmänniskor.  Det där med att känna drivkrafter och att ha lust att ta sig an utmaningarna i livet, är en fråga med enormt många och spretande spridda svar.

Men en sak är ställd utom alla tvivel, och det är att en motiverad övertygad människa är en kraft att respektera i alla sammanhang. Kraften från en grupp med denna känsla som drivkraft är ett hot i alla sammanhang.

Med hjärtat i sportens värld vet jag verkligen vad jag pratar om. Historien om David och Goliat har en förmåga att ständigt upprepa sig.  Den lilla motiverade och skickliga individen som enkelt bekämpar övermakten är en klassiker.

Hur ser det då ut i praktiken. Vad behövs för att alla skall kunna göra en ”David”. Utifrån hopplösa förutsättning utföra det oväntade och tillsynes omöjliga. Förmåga + medel + motivation + tillfälle = möjlighet att utföra underverk.

Jag vill mena att alla kan göra en ”David” utifrån sin förutsättningar. Det gäller bara att hitta förmågan och motivationen. Allt annat finns att tillgå för den som har förmåga och motivation. I de flesta fall räcker det med en ordentlig portion motivation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: