Blocköverskridande. Nej tack!


Politik är oftast åsikter, värderingar och ideologi. Är man lite svagare på någon av dessa punkter, så kan kanske andra styrkor i de andra punkterna väga upp. Men som socialdemokraterna och vänsterpartiet nu tydligen saknar både åsikter, värderingar och ideologi återstår det att förlita sig till blocköverskridande uppgörelser med borgerligheten.

För visst är det så att dagens vänsterpartier inte har någon grundläggande ideologi. Åsikter och värderingar är nästan undantagslöst bleka kopior som borgerligheten skapat. Viljan till blocköverskridande uppgörelser är i mina ögon ett rop på hjälp. Allt tidigare vänsterprat om klasskamp, jämlikhet och broderskap är bara som bortblåst. Man har i stort sett bara en enda fråga kvar att klamra sig fast vid. Visserligen är den skickligt framförd ur ett populistiskt perspektiv. Det handlar om frågan gällande vinster i välfärden. Sakligt är frågan såklart ett missförstånd och ett ordentligt vådaskott i foten. Men så länge det går att hålla allmänheten i kunskapsskugga i frågan, så flyter kanske skutan ett tag till.

Vi borgare skall inte ingå blocköverskridande uppgörelser med sossar och vänsterpartister (Kommunister).  Vi står på stabil ideologisk grund, vi har glasklara åsikter om hur ett samhälle långsiktigt skall byggas under ansvar.  Våra värderingar om det fria samhället med den fri individen, vilar på den gemensamma bilden av att alla skall vara med och bygga samhället ur alla tänkbara perspektiv.

Ett svar

  1. Om kommunister tycker jag inte. Inte heller tycker jag om homofober och kreationister som utgör en del av alliansregimen. Sa du stabil ideologisk grund…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: