Röda första Maj


Våren 2013 kom sent. Men det hindrar inte alla första maj talare att vädra vårens lockelser i talarstolen.  Jobb till alla ungdomar är bara ett axplock av alla utfästelser som haglar. Att valet 2014 närmar sig är inte att ta fel på. Med focus på utgiftssidan står livets lätta väg att vandra bara man vill och så önskar. Självklart kan det låta. Det är bara att öppna utgiftskranen så löser sig alla utaningar som är kopplade till ungdomsarbetslösheten.

Nu vet vi förhoppningvis att en till bredden öppen utgiftskran inte löser ungdomarnas utmaningar på arbetsmarknaden. Den som är sugen på att ta sig an ungdomarnas utmaningar på arbetsmarknaden, måste först och främst försöka sig på att analysera den situation 2000 talets ungdomar står inför.

Först bör man nog bestämma sig för vissa grundförutsättningar som gäller när man närmar utmaningen med ungdomars förhållande till arbetsmarknaden. Populärt kallat ungdomsarbetslösheten. Här kan man välja många olika ingångar om nu inte tror på socialdemokraternas Löfvénska sedelpresslösning.

Ungefär hälften av dagens ungdomsarbetslöshet består av ungdomar som studerar och samtidigt står till arbetsmarknadens förfogande. Man kan inte låta bli att tänka vad som händer med dessa ungdomar när Löfvén startar sedelpressen. Var skall pengarna komma ifrån. Vem skall betala. Hur skall pengarna betalas ut.

Kommer det kanske att innebära att en studerande som söker ströjobb kunna tvingas in i åtgärder efter 90 dagar som arbetssökande?

Svaren vet redan. Pengarna kommer ifrån de som redan jobbar och betalar skatt. Vi kommer att få en succesiv återgång till den situation på 1990 talet då människor slogs ut ur samhället av den nedåtgående vänsterspiralen.  Kostnaden för Svensk arbetskraft som skjuter i höjden. Konkurrensen på arbetsmarknaden blir stenhård. Behöver jag påpeka vilka som kommer att få det extra svårt att få ett jobb då..

Sen till frågan hur bidragen skall betalas ut. Jag är övertygad om att den delen studerande som står till arbetsmarknaden gärna vill ha det så. Det innebär en frihet när man studera att kunna hoppa in och jobba när det behövs. Jag tror att väldigt många i denna grupp inte vill ansluta sig program som garanterar jobb.

Men väljer man att tro på att Löfvéns sedelpress löser alla utaningar bara man ökar pengaflödet, så är det upp till alla och en var….

Hoppas nu inte att den storas breda allmänheten återigen låter sig luras av smäktande vänsterretorik.

Ett svar

  1. Naturligtvis kommer den stora massan köpa sossarnas löften. Precis som den stora massan köpte Reinfeldts löften, varav inga har infriats som gjort Sverige till ett bättre land att leva i.

    SocialModeraterna kommer regera efter 2014. Och du kommer inte märka någon skillnad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: