Sommarfyllans tomhet


Snart är den sköna sommarn här. Ledighet, grillkvällar, samvaro och så det där med sprit. Tankar om ljumma nätter, och svalkande bad gör att man redan är där i sin föreställningsvärld.

Vad jag vet finns det två hyfsat vanliga företeelser kopplade till sommaren som lämnar en tomhet i sinnet. Jag tänker då på sommarkatten och sommarfyllan. Båda företeelserna har den egenheten att de i varierande grad manar till eftertanke. Likheterna är däremot slående. Här har vi något som skänker värme, trygghet och social stimmulans när vi så önskar, men är ofta i behov av någon form av eftervård.

Men kanske är det så att båda företeelserna skulle fungera som allra bäst om de överhuvudtaget inte praktiserades. Nu vet vi att även sommarn 2013 kommer att innebära både sommarfylla och sommarkatt. Omfattningen kan mycket väl vara konstant, lika så eftervården.

Hur bör man då tänka när det kommer till sommarfyllan. Gör som med sommarkatten. Börja med en eftertanke. Vem, var, när och hur skall vårda sommarfyllan i September. Kan man inte svara inför sig själv på ett betryggande sätt, bör man undvika att ta sig en sommarfylla 2013.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: