Ledighetskommitén söker nya vägar


Ett parti som i val efter val lagt frågan om kortare arbetstid högt upp på agendan, gör nu helt om.  Miljöpartiet med Gustav Fridolin i spetsen vill att även partiet skall ägna sig åt en Arbetslinje. Det smärtar mig en aning i kroppen att jag och Gustav Fridolin är uppväxta i samma lilla ort i norra Skåne. En ort präglad av initiativ och förtagsamhet utöver det vanliga. Att Gustav Fridolin som Miljöpartist tidigare verkar ha missat den sk Vittsjöandan, är såklart ett misslyckande från alla oss som såg pojken växa upp.

Nu verkar det som om han trots allt är på rätt väg. Kanske är det så att någonstans i kroppen på Gustav Fridolin böjar det att gro lite djävlar anamma. Konstigare saker än Miljöpartister som vill börja jobba har drabbat detta land.

Men konstigast av allt hade ändå varit om Jonas (Kommunisten) Sjöstedt hade lanserat en Arbetslinje. Vilket parti ska då alla arbetsskygga rösta på?

14 svar

 1. Tja, eller så fortsätter de ”arbetsskygga” fortsätta rösta på Reinfeldt. Arbetslösheten stiger de facto år efter år…

  • Hej Peter
   – Utanförskapet fortsätter att minska i allt snabbare takt. Trots att vi faktiskt blir fler och fler i detta land.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Fel.

    2006 var arbetslösheten 5,5% (har nämnt det hundra gånger men du förnekar det fortfarande) Idag är den på 8,7 procent. På vilket sätt är det en bättre siffra?

    Sjukskrivningarna ökar igen och med det utanförskapet. På vilket sätt är det bättre?

    Socialbidragen ökar kraftigt. På vilket sätt är det bättre?

    Klyftorna ökar i Sverige. På vilket sätt är det bra?

    http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Arbetsmarknad/Arbetsloshet/

    http://www.sydsvenskan.se/sverige/sjukskrivningarna-okar/

    http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=5416888

    http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klyftor-vaxer-snabbast-isverige_8172016.svd

   • Hej Peter
    – Sjukskrivningar och utanförskap är absolut inte samma sak. Det där med arbetslösheten orkar jag inte dra en gång till. Titta på mina gamla svar.
    – Att socialbidragen ökar är en direkt följd av att fler går i från utanförskap med målsättning att bli aktiv samhällsbyggare. Det är en lång och snårig process att bryta utanförskap. Men målet är solklart. noll människor i utanförskap. 100% av den arbetsföra befolkningen som betalar av på statsskulden kommer att göra susen. Räkan på det själv.
    Säg att varje arbetande Svensk betalar ungefär 75 000 kr per år i skatt. Rakt över. Gånga det med 800 000. = 600 000 000 000 kr. Samtidigt som statsapparaten avlastas kostnader för felaktigt utnyttjad välfärd. Statskulden skulle kunna betas av på några få år.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Well, sedan årsskiftet har den svenska statsskulden ökat med 223 miljarder kronor! Hur ökade socialbidrag, högre arbetslöshet, ökade klyftor, fler i sjukskrivning ska minska statsskulden förstår jag inte. Verkar som om det bara är du, Borg och Reinfeldt som förstår det. Bevisligen går det inte så bra…

  • Hej Peter
   – Nu ser vi effekterna fullt ut när allt fler utanförsatta övergår till att börja fasas in i de vanliga systemen. Samtidigt som konjunkturen står och stampar. Men redan nu ser vi att vår mycket starka ekonomi snabbt hittar balans, då det även i andra ändan försvinner kostnader för utanförskapet som sakta men säkert är på väg att minskas. troligtvis är vi det enda landet i Europa som klarar av att så snabbt kunna bära ökande kostnader. När många övergår till att befinna sig i den vanliga samhällssnurran, så kan det vissa månader se ut så här. Men kolla gärna om en eller två månader, skall du få se att statsskulden minskar eller möjligtvis planar ut igen. Tror förresten redan statsskulden är på väg ner igen. Trenden är solklart att den minskar. Men här handlar det om ett tålmodigt arbete. Fördelen med att detta sker i en lågkonjunktur är att vi slipper oroa oss för stigande inflation, nu när fler är aktiva i samhällapparaten. Antingen som arbetslösa och uppbär arbetslöshetsersättning, eller via socialförsäkringen, eller den kommunala socialtjänsten, eller helt enkelt som nyanställd.

   Hälsningar
   Roger Södervall

 3. ”Tror förresten redan statsskulden är på väg ner igen. Trenden är solklart att den minskar.” Hej å hå, då du lever i total förnekelse kan jag meddela att statsskulden hela tiden ökar. Ökar.

  http://www.statsskuld.com

  Människor blir utförsäkrade, psykiskt sjuka ska tvingas i arbete, vilket kan stressa dem rakt in i självmord, om de vänder smärtan inåt, men vänds den utåt kan de lika gärna bli aggressiva och döda någon. Cancersjuka tvingas arbeta. Vi har de snabbast ökande klyftorna i OECD. Klyftor som enligt forskare skapar oro och kriminalitet.

  Fredrik Reinfeldt skriver i sin bok: ”Det sovande folket”. Sid 59:

  ”I moderaternas värld är det främst politiskt beslutsfattande som begränsar människan. Slutsatsen blir därför lätt att bara allt politiskt beslutsfattande försvinner så blir människan helt befriad och inga problem kvarstår.”

  Få politiska ledare har på kort tid ställt till så mycket skada för så många som Fredrik Reinfeldt genom just politiskt beslutsfattande, vad han än säger i ord och text för att slingra sig.

  Politik handlar till slut alltid om moral, och människosyn.

  • Hej Peter
   – Det där med ekonomi är verkligen inte din sak. En statskuld beräknas inte från timme till timme. Här ser man över längre tidsperioder. 1998 var statsskulden upp i ca 1400 miljarder idag runt ca 1200 miljarder. Som sagt det där med debet och kredit är inget verken för dig eller dina vänsterpolare.

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?from12344=1998&to12344=2013

   – Sen kommer vi in på området människosyn. Att vi har samhällsutmaningar är ställt precis som alla andra länder i Europa är ställt utom alla tänkbara tvivel. Men att använda sig av svaga och utsatta som politisk tändvätska, är inte vad jag kallar god moral. Vi gör något åt utanförskapet stället för att peka ut de som har det svårast i samhället. Vi ser till att människor får en möjlighet att komma tillbaka som aktiva samhällsbyggare i takt med sin förmåga, istället för att som du och dina vänsterpolar, som slår ut människor ur samhället som om de vore odugliga. Det är vad jag kallar en mycket dålig människosyn.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Well, eftersom klyftorna ökar, arbetslösheten skenar, sjukskrivningarna ökar, socialbidragstagarna blir fler så är väl din människosyn och moral därmed bekräftad.

   • Hej Peter
    – Jag vet inte vad du menar med klyftor. Men de som jag menar vara samhällsklyftor där utanförsatta för möjlighet att återförenas med samhället, så minskar klyftorna ganska så radikalt. Över 200 000 människor har på 6 år gått i från utslagning, till att räknas som samhällsbyggare. Vi är ett av världens mest utjämnade länder. Att sjukskrivningar, arbetslösheten och antal människor som behöver uppbära försörjningsstöd ökar, har jag åtminstone förklarat för dig vid minst 5 st tillfällen.
    – Det handlar om människor som gör en samhällsresa. Men vi borgare både vill och har resurser att hjälpa människor som är på väg in i systemen. Människor av kött och blod som vill bli en del av samhället. Varför tycker du inte om när människor får det bättre? Vad är det i dig som gör att du vänder dig emot detta?

    Hälsningar
    Roger Södervall

 4. Om du provar på att klicka på de blå länkarna så kanske du ser världen utanför din egen…

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/klyftor-vaxer-snabbast-isverige_8172016.svd

  Apropå din totala lögn om att ni minskat utanförskapet. Regimen Reinfeldt flyttar ju bara utanförskapet till andra ”förvaringsåtgärder” såsom FAS 3, socialbidrag etc. Du kan trixa med siffror hur mycket du vill men domen från svenska folket kommer den 19:e september 2014.

  • Hej Peter
   – Kan det vara så att polletten börjar ramla ner. Kanske är det så att du till sist förstår att allt handlar om att bryta utanförskap. Människor i 100 000 tal hämtas från utanförskap och förbereds för att kunna bli självständiga samhällsbyggare. Det är inte gratis. Men idag har vi tack vare detta råd att bry oss om alla i samhället. Precis raka motsatsen till dina förgångare i vänsterpolitiken. Då tog man fullt arbetsföra människor och försatte dem i utanförskap. Det tog ungerför 25 år att lyckas försätta 25% av befolkningen i utanförskap av Sveriges socialdemokrater och kommunister.
   – Nu snurrar hjulen åt ett annat håll. Nu bjuds människor in i samhället istället. Samtidigt som vi får smaka på det goda som dessa strömningar för med sig på alla tänkbara plan. Inte minst ekonomiskt. Så kom inte och säg att det inte är skillnad på höger och vänster..

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Well käre Roger då kan jag meddela dig att jag, till skillnad från dig, varit i den verklighet du försöker beskriva men som du misslyckas med. Totalt.

    På sossetiden hette förvaringsprogrammen. ALU, plusjobb etc. Det skapades inga jobb utan var bara en förvaringsplats för att dölja arbetslösheten. Idag heter samma jävla skitprogram FAS 1, 2, 3 och aktivitetsgaranti. Same same but different. FAS 3 är idag Sveriges i särklass största ”arbetsgivare”, eller ett stort jävla svart hål där företag kan sno åt sig drygt 5 000 spänn per arbetsjon och månad och leva gott på det. Tro mig, jag har sett det med egna ögon. Inte ett enda jobb skapas med FAS 3. Punkt.

    Du påstår att FAS 3 är något gott när det i själva verket är så inihelvete dåligt att arbetsförmedlingen, på uppdrag av regeringen givetvis, hemligstämplar allt som har med FAS 3 att göra. Därför att siffrorna visar något helt annat.

    ”- Nu snurrar hjulen åt ett annat håll. Nu bjuds människor in i samhället istället.”

    Jaha, det är därför som det brinner i snart varenda jävla förort i Stockholm? Är det därför det brinner i Örebro därför att regimen Reinfeldts politik är så fantastiskt bra?? Är folk så sjukt glada över sakernas tillstånd att de kissar på sig av förtjusning över den förda politiken att de inte vet vad att göra mer än att bränna bilar??

    I ett tryggt och sunt samhälle finns ingen anledning att bränna bilar och springa gatlopp.

   • Hej Peter
    – Det där med verkligheten är kanske inte heller din paradren. Hur stor andel av befolkningen tror du är ute och bränner bilar på nätterna i Sverige?
    – ALU, Plusjobb var åtgärder som inte ens i sin linda hade någon finansiering. Det handlade bara om en mellanstation innan deltagarna hamnade i ett mycket omfattande och djupt utanförskap. Som vanligt lyckade man inte från vänsterhåll med det där som handlar om att debet och kredit skall balansera.
    – FAS 3 är en fullt ut finansierad reform som jag helst hade sluppit. Det hade varit mycket bättre att deltagarna i Fas 3 hade kunnat stå på egna ben, med idéer och initiativ. Men nu är det inte så och staten får därför gå in och stötta dessa vuxna människor som tydligen är försatta i ett läge där de inte själva kan sköta om sina liv. Alla är offer för den nedåtgående negativa vänstersamhällspiralen.
    – I ett fritt och öppet samhälle är det fullt möjligt och skall så vara, att bränna bilar och springa gatlopp. Vi har lagar och rättvisa som hanterar detta. En sak som vi faktiskt både har råd med och satsar än mer på. I en rättsstat skall är alltid människors frihet nummer ett. Det är friheten och uttrycksfriheten som gör att ett samhälle växer och utvecklas. Inte som i vänsterstater där godtycket och militären sköter dessa händelser. Typ Kina, Kuba, Nordkorea, forna Sovjetunionen etc.

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: