I god tid….


Något av ett huvudtema de senaste 10 åren vad gäller Sveriges socialdemokrater, är hur man hanterar tiden fram till något man utlovat. Göran Persson lovade väljarna nya jobb men levererade utanförskap, nedskärningar och skuldsättning av Sverige. Mona Sahlin lovade väljarna en socialdemokratisk budget, som vad jag vet aldrig såg dagens ljus. Gud vet vad Håkan Juholt inte lovade väljarna. Nu är det Stefan Löfvéns tur att ge sig ut på slak lina, och enligt egen utsago lovar väljarna ett rött (Rödgrönt?) regeringsalternativ i god tid inför valet 2014.

Med tanke på den enorma skillnad på vad som utlovas och vad som det faktiskt blir av ett sosse löfte, så är det inte utan en viss spänning man ser fram emot vad Stefan Löfvén kommer att prestera. Dessutom i god tid. Vad det kan tänkas vara?

Min gissning är att det sker kontakter med Jonas Sjöstedt, Åsa Ramson och Gustav Fridolin. Jag kan bara tolka miljöpartiets kongress på detta sätt. Man lämnar de allra galnaste förslagen bakom sig för att kunna inleda seriösa förhandlingar med socialdemokraterna i syfta att skapa ett regeringsalternativ.

Vad gäller vänsterpartiet. Skulle man lämna alla sina galna förslag bakom sig, fanns det kanske inte så värst mång förslag kvar. Men jag tror att man kommer att kunna enas kring frågan om vinster i välfärden och sen kommer vänsterpartiet med av bara farten. Tänk hemska tanke. Sverige står inför risken att få te x en kommunist som Jordbruksminister. Då kan ju Jonas Sjöstedt passa på att åka till Kuba alt Nordkorea och inspektera gemensamma intressen med te x Kim Jung Un rörande jordbrukspolitik.

11 svar

 1. Nämn 10 saker som regimen Reinfeldt gjort för att göra Sverige till ett bättre, lugnare och tryggare land att leva i.

  Människor blir utförsäkrade, psykiskt sjuka ska tvingas i arbete, vilket kan stressa dem rakt in i självmord, om de vänder smärtan inåt, men vänds den utåt kan de lika gärna bli aggressiva och döda någon. Cancersjuka tvingas arbeta. Vi har de snabbast ökande klyftorna i OECD. Klyftor som enligt forskare skapar oro och kriminalitet.

  Fredrik Reinfeldt skriver i sin bok: ”Det sovande folket”. Sid 59:
  ”I moderaternas värld är det främst politiskt beslutsfattande som begränsar människan. Slutsatsen blir därför lätt att bara allt politiskt beslutsfattande försvinner så blir människan helt befriad och inga problem kvarstår.” Få politiska ledare har på kort tid ställt till så mycket skada för så många som Fredrik Reinfeldt genom just politiskt beslutsfattande, vad han än säger i ord och text för att slingra sig.

  Politik handlar till slut alltid om moral, och människosyn.

  • Hej Peter

   – Utanförkapet minskar konstant, statsskulden sjunker, vi har aldrig haft fler poliser i landet, vi satsar 8 extra miljarder på skolan, en av de starkaste ekonomierna i Europa, vi satsar 20 extra miljarder på arbetsmarkandersåtgärder utöver budet, reallönerna stiger konstant, Svenska folket har en av Europas största levnadsmarginaler efter skatt, vården får ytterligare 5 miljarder att dela på utöver budget, i år satsas det ca 20 miljarder bara på underhåll av järnvägsnätet, försäkringskassan får 5 extra miljarder i syfta att snabbare hjälpa sjuka att komma tillbaka, 4 miljarder utöver budget satsat för att hjälpa unga komma ut på arbetsmarknaden. Kommunerna får 3 miljarder extra för att kunna svara upp på den ökande uttaget av försörjningsstöd etc etc.
   – Hoppas detta stillar din hunger efter nyheter. Inte direkt fel att Borg fixade så att det var lite kvar på kistbotten till en regnig dag. Eller hur? Tänk om Håkan Juholt hade fått bestämma?
   – Men listan kan göras bra mycket längre. Om så önskas.

   Hälsningar
   Roger Södervall

 2. Nej statsskulden sjunker inte. Den tickar på uppåt för varje inlägg du publicerar. Myten om den starka ekonomin är just en myt. Anledningen till påståendet att vi är ”bäst i klassen” är att svenska folket drar på sig skulder in absurdum. För att konsumera. På kredit. Skulderna ökar och därmed sårbarheten när räntorna höjs.

 3. Ja du Roger. Då du lever i den värsta av förnekelser måste jag väl sätta dig på plats. Igen. Att släpa fram ett diagram från förra året när vi snart har gått 6 månader in i 2013 vittnar väl om vilken verklighet du lever i…

  Så här ser verkligheten ut.

  http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?from12344=2006&to12344=2013

  • Hej Peter
   – Förnekelse var ordet. Vad behövs för att du skall inse fakta. Trots att landet under hösten 12 och våren 13 fick smaka på effekten från den budgeterade utgiften av att 200 000 människor befriats från sitt utanförskap. Samtidigt som Europa genomgår den värsta krisen sen depressionen på 1930 talet, har Sverige lyckats amortera ner sin statsskuld med 100 miljarder sedan 2006.
   – Ökningen av statsskulden hösten 12 och våren 13 böjar dessutom redan att plana ut.

   http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Offentlig-ekonomi/Statsbudget/Statsskulden/?from12344=2006&to12344=2013

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Vi ser världen olika. Så är det bara. När du ser guld och gröna skogar ser jag massarbetslöshet, ökade klyftor, stigande statsskuld, förorter som brinner, skolresultat som sjunker ökade socialbidrag osv osv.

    Du som älskar riskkapitalbolag tycker antagligen det är bra att John Bauer nu stänger ner sin skolverksamhet då de skattediat klart och drar vidare till nästa verksamhet att mjölka skattepengar på. Sverige säljs ut till lägstbjudande till den vulgära marknadsliberalismen och håller på att förvandlas till en bananrepublik. Du och alliansen står och hejar på. Nästa regering har att ta reda på detta vanstyre av landet.

   • Hej Peter
    – Ett tips är kanske att uppsöka en optiker för din del.
    – Det du däremot lyckats uppfatta är att bolag av olika slag säljs och köps, och att det är navet i den fria handlingskraften som bygger välstånd och välfärd. Människor som med sitt initiativ bestämmer sig för att starta företag och jobba upp dessa företag, och göra sig själv och sina likar rika som troll. Det kan även du göra. Bra mycket bättre än att sitta där och gnälla som om du vore handlingsförlamad. Kör igång själv. När startade du senast ett företag? Varför har inte du ett företag att sälja till högstbjudande? Du är bara en typisk avundsjuk vänstermänniska som bara sitter och tänker på allt du gott miste om och avundas de som verkligen gör något med sina liv. Du med din musikalitet borde kunna starta ett produktionsbolag ed…

    Hälsningar
    Roger Södervall

 4. Well, jag har en inspelningsstudio som går hyggligt. Ibland spelar jag tillochmed in gratis åt folk. Bara en sån sak 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: