Nationaldagen i högsätet


Låt nu för en gång skull nationalismen flöda. Som Svensk finns det verkligen orsaker att fira. Den 6:e Juni är dagen då det som är Svenskt skall firas och hyllas. Låt se vad är nu det där som är Svenskt. Hur ser nu våra traditioner ut?

Vad är det vi alla kan enas runt och känna gemenskap kring, till en sådan grad att ett firande dagen lång känns motiverat?

På rak arm så kan jag tänka mig frihet, välfärd och mångfald, när nationaldagsfirande kommer på agendan.  Där har vi verkligen 3 punkter som lyfter nationaldagen till höga höjder. Sverige är landet som både har råd och viljan att vara landet där alla kan uppleva frihet, välfärd och mångfald.

Punkter som både går att fira och samtidigt ha synpunkter på.

På något sätt hänger dessa punkter samman på ett sätt som bäst kan beskrivas som en symbios. Mångfalden får fler att känna delaktighet i samhället. Friheten är det vi känner när välfärden ger oss trygghet. Friheten ligger till grund för att mångfalden skall kunna bli verklighet etc.

Så grattis du gamla du sköna. Ett fyrfaldigt leve för Sverige. Hipp Hipp. Hurra-Hurra-Hurra-Hurra..

 

Ett svar

  1. Låt oss vara stolta. Låt oss vara glada. Låt oss fira nationaldag!

    1% av Sveriges befolkning äger 23% av alla Sveriges tillgångar och den rikaste femtedelen äger 87%. De fattigaste 10% äger inget, de har bara skulder.

    Sedan 1991 har den rikaste delen av befolkningen nästintill dubblerat sin inkomst. De fattigaste 10 % av befolkningen har fått minskade inkomster från 82100 kr/år till 78600 kr/år sedan 2006 till 2011.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: