Varför får regnbågens alla färger inte lysa över Ryssland?


Efter att jag hört en intervju med den kända höjdhopperskan Jelene Isinbajeva, är det många frågor som kommer i dagen. Att hon väljer en näst intill medeltida inställlning HBT-frågor, som gör henne till en grottmänniska, är såklart inget annat än chockernade. Visar det sig att hon verkligen när dessa åsikter, borde hon förbjudas att visas upp vid alla tänkbara idrottsevenemang utanför Ryssland. Allt enligt hennes egen vision om hur samhället borde byggas upp.
Jag tänker mig, när en person som Jelena Isinbajeva pratar om vad som är normalt. Var är det då egentligen hon menar?

Vad jag vet så är det som anses vara nomalt en fråga om hur man fostras och i vilken omgivning man befinner sig. På hyfsat goda grunder kan man anta att ungefär 15-20% av Jordens befolkning kan räknas in under begreppet HBT. Nu är det en mycket grov siffra jag använder mig av. Men vi får nöja oss med detta antagande. I Ryssland och i resten av Världen finns det alltså enorma mängder människor som kanalycerar sin mänskliga kärlek under rubriken HBT.
I det Ryssland som är Jelena Isinbajevas hemland, anser man idag att en HBT-människa som öppet vill visa sin kärlek för en annan människa, vara något som inte bara är onormalt, utan att även i vissa situationer vara olagligt.
Hade det nu varit så att Ryssland i praktiken varit en Demokrati. Hade Rysslands alla invånare fått vara med och bestämma vad som är normalt. Då är det högst sannolikt så, att det är Jelena Isinbajevas HBT fientliga uttalanden som står för det som är onormalt.

I det fri öppna demokratiska samhället. Där antaligen en överväldigande majoritet av Jordens befolkning vill leva. Bör det finnas plats för allas åsikter. Även en sådan åsikt som Jelena Isinbajeva framför skall kunna få framföras. Men då som representant för det abnormala tillståndet.
Mot kärlek kan man aldrig lagstifta. Det humanistiska har inte i Juridiken att göra. Mot det fria ordet kan man aldrig bygga upp förbud och begränsningar. Vad som är normalt skall alltid bestämmas i demokratisk ordning.
Jelena Isinbajeva må vara en populär och framgångsrik idrottskvinna. Hon har tydligen låtit sig påverkats av den rådande lagstiftning som idag gäller i Ryssland gällande HBT. Men det Jelena i sin person företräder är kanske den direkta motsatsen. Jag kan tänka mig att hon själv fått kämpa ganska så hårt som kvinna i det konservativa Ryssland. Säkerligen har hennes yrkesval varit ifrågasatt av släktingar och äldre personer i hennes närhet. Jag kan faktiskt tänka mig att Ryssland i ett nästa steg tillbaka i utvecklingen även ger sig på att begränsa kvinnors frihet och deras rättigheter.
Personer som Jelena Isinbajeva bör betänka detta faktum. Hon är faktiskt själv en produkt av att aktivt kunna välja sitt liv och att kunna känna frihet. Kunna välja den parter hon så önskar. Vilket absolut inte är en självklarhet även för heterosexuella kvinnor i många av Jordens länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: