Den fria Världen ryter till


Det har hänt tidigare. Nu händer det snart igen. Man kan säga mycket om USA. Långt ifrån allt med detta land är bra eller ens önskvärt. Men när det osar svavel, när stora händelser är på väg att gå över styr, ur människlighetens bästa. När nya galenskaper är på väg att äventyra livet här på Jorden. Då har vi en allierad här på Jorden som alltid skickar sina soldater med ett för sina ögon och det är frihet. Kanske finns det även en och en annan bakomliggande tanke om att skydda sina egna intressen, men konstigt hade väl varit annars.

Som det nu ser ut är det Syrien som står på tur att få en påhälsning. På goda grunder kan man verkligen tycka att det är på tiden. Många av de länder som varit aktiva i den Arabiska våren är instabila krutdurkar som bara väntar på att saker skall gå galet. De behöver verkligen en knuff i rätt riktning så att utvecklingen kan börja gå framåt mot demokrati, jämlikhet och mänskliga rättigheter.

Man kan prata nedsättande om att USA spelar rollen av att vara ett Världssamvete. Men när det är på väg att spåra ur då behövs någon som vågar, vill och kan sätt ner foten med bestämdhet och i mänsklighetens goda namn.

Det är inte bara Adolf Hitler och Saddam Hussein som fått smaka på när den fria Världen ryter till. Nu är det Bashar al-Assad som står på tur. Eller skall man kanske säga otur i dennes fall.

Ett svar

  1. Du lyssnar till krigstrummorna och sväljer krigsretoriken med hull och hår. Synd.

    Se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: