Så går då tiden vidare


Det där med rum och tid är spännande. Ibland kan det tyckas att vi människor befinner oss i rummet som tidens fångar. Kanske låter det lite tillspetsat, med nog är det så det ligger till. Tiden är den piska som obarmhärtigt styr och ställer efter smak och tycke över våra liv. Det är i rummet vi människor har vår chans, mot tiden är vi för alltid förslavade.

Vi människor gör vårt bästa för blidka tiden med alla våra storslagna bedrifter. Men tiden den bara vänder oss ryggen och går vidare som om inget överhuvudtaget inträffat. Fråga Alexander den store, Djingis Khan, Dinosaurierna, Neandertalarna och Mamutarna vad de tycker om tiden.

ibland säger vi människor att vi har tid. Men det är en bedräglig lögn. För rätt vad det är så är den slut. Utan att vi kan göra något åt saken. Tiden bara drar vidare.

För att vara förslavad, terroriserad av något så stort som tiden, är vi människor förvånansvärt ovetande om vad eller vem tiden egentligen är. Vi vet inte ens en gång om det finns något som är tiden. Det enda vi vet är att den går. Vi vet att den är groteskt okänslig. Men ibland kan den överlämna sig som ett offer i våra händer, för att nästa stund bara dra vidare som en iskall snöstorm.

Det känns som tiden är något vi måste lära oss mer om.  Eller kanske är det så att vi människor är dömda att bara styra och ställa över rummet. Tiden är det där stora som bara finns, likt en oändligt stor osynlig makt som vi är helt passiva och underdåniga inför.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: