Ska vi prata miljarder?


Jobbskapare. Vilka är det som skapar jobb? Man må vara Världens skickligaste jobbcoach. Man må vara Världens bästa arbetsförmedlare. Men det har fortfaranade inte hänt att någon enda människa som representerar dessa yrkes kategorier, skapat ett enda jobb.

Jobbskapare kommer från helt andra miljöer. Jobbskaparen är den småskaliga företagaren på landsbygden eller i någon av landets alla städer.

Jag tycker att tiden är mogen för att lyfta fram alla de människor som skapar jobb. Jobbskaparna är egentligen de människor som politiker pratar om, när de tror sig kunna skapa jobb med sin politik. Hur vet man då hur en jobbskapare ser ut?

Vanligtvis man eller kvinna. Vanligvis mellan 15 och 93. Röker ibland och tar sig en drink ibland. Har ingen speciell frisyr eller så tycker han eller hon att frisyren är mycket viktig. Kort och gott kan man kanske sammafatta allt som att precis vem som helst kan vara en jobbskapare. Det finns inga kriterier som urskiljer en som skapar jobb ifrån alla andra människor i befolkningen. Sveriges befolkning har av tradition och via vänstersnack om samhällsklyftor och annat trams, fått för sig att jobbskapande har något med samhällsklass od att göra.

Sanningen är väl den att många som idag driver företag, gör det med mycket små eller inga marginaler alls. Man driver företag för att man har en bra idé som man verkligen i hjärtat tror på. Att driva företag behöver inte på något sätt vara som så, att man per automatik börjar tjäna stora mängder pengar. Mera ofta än sällan handlar förtagande om att inte bara kunna, utan också att våga vara uthållig. Kanske vara den som nästa alltid går emot strömmen. Våga vara rakryggad och står upp för det man tror på när nästan alla tycker man är ute på hal is.

Här någonstans hittar vi de krafter i samhället som skapar nya jobb. Här finns inga högtflygande ord, bevingade aforismer och stora snabba klipp. Här finns bara ren och skär framåtanda och vilja att verkligen åstadkomma något med sitt liv. Kanske är det så att man i framtiden kan räkna ut vad varje mänskligt initiativ i praktiken innebär, i siffror gällande antalet nya jobbs om skapas.

En politik för nya jobb, är en politik som understödjer det mänskliga initiativet. Det sägs att vi tänker en miljard tankar på en dag. Tiden är kanske mogen för att vi i större uträckning verkligen börjar använda våra tankar för att skapa nya jobb och ett expansivare samhälle.

Ett svar

  1. I have recently started a site, the information you offer on this site has helped me tremendously. Thanks for all of your time work.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: