Barack Obamas oskyldiga besök


Vill man något här i Världen skall man alltid söka sig till vänner med hög trovärdighet som har inslag av att vara godtrogna. Det är en sanning som sällan eller aldrig slår fel. Med detta sagt, säger jag nu inte att Barack Obama söker sig till Sverige för att han vill ha en snäll och godtrogen kompis, i för honom ganska så besvärliga tider.

Det behöver såklart inte vara så. Men tanken kittlar. Skall man som President få sig ett krig som man själv startat, så kan det kanske vara som så att det nu är Barack Obamas stora chans att det nu skall inträffa. Men det var tydligen svårare att lyckas denna gång. Bakslagen vill liksom inte sluta. Först var det kompisen David Cameron som inte fick vara med och leka i Syrien. Nu verkar det dessutom som om den egna kongressen sätter käppar i hjulet för den krigslystne Obama.

Min teori är att Barack Obama hela tiden har haft Sverigebesöket som en B-plan. Allt kan såklart handla om tillfälligheter. Men tidsaspekterna är för bra för att vara just tillfälligheter.

Betänk bara det olustiga om Barack Obama i stället skulle befunnit sig i Moskva på onsdag. Vad skulle Han och Putin prata om då? Det känns liksom inte varmt vänskaplig mellan dessa två herrar i dessa dagar. Då är det betydligt bättre att vara i Sverige. Vara där och hedra en av andra Världskrigets största humanister och frihetshjältar i form av Raoul Wallenberg. Det sänder verkligen inte signaler till Världen om att Barack Obama skulle vara den krigshetsare, han för dagen faktiskt är.

Må hända att jag är konspiratorisk i överkant. Men det skulle absolut inte vara omöjligt för en skicklig strateg att förutse det som för några dagar sedan inträffade i Syrien. Med tanke på den omfattande avlyssning som USA idag bedriver runt om i Världen, är det högst troligt att man kände till gasattacken i Ghouta utanför Damaskus, innan den ens inträffade.

På dessa grunder och att det sannolikt skulle bli svårt att övertyga resten av Världen att det nog är bäst att attackera Syrien på direkten, framstår Barack Obamas besök i Sverige i ett helt annat ljus. Vi skall självklart vara stolta över att Amerikas President besöker vårt lilla avlånga land. Men blir det så att Barack Obama för tillstånd av kongressen att börja bomba i Syrien, så har vi i Sverige faktiskt (Tyvärr) ett litet finger med i spelet.

Ett svar

  1. mmm…en av dina bättre analyser!

    Med ett budgetunderskott om 17 000 miljarder dollar och en arbetslöshet som omfattar miljoner amerikaner anser den moraliskt överlägsne Barack Obomba att det är rätt att dra ut i ännu ett krig. Oavsett vad resten av världen tycker.

    Av en ”händelse” kommer Sverige undersöka de prover från kemattacken och som ska ”bevisa” att Assadregimen ligger bakom den fruktansvärda attacken mot sitt eget folk. Barack Obomba kommer givetvis ta tillfället under akt att meddela omvärlden vem som ligger bakom attacken under sin vistelse i Sverige. Detta krigsskådespel är noga regisserat och Carl Bildt står förstås och myser i detta nu i att vara en del i detta.

    Vämjeligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: