Delaktighetens solidariska politik


Valåret 2018 - Nya Moderaterna

Jobb till alla har varit en vänsterslogan sedan 1900 talets början. Varför vänstepolitiken tog denna slogan och ostört fick behålla den i nästan 100 år är för mig en gåta.

Hela vänsterpolitkens grundtanke bygger på den direkta motsatsen. Man driver en vänsterpolitik som skapar arbetslöshet, barnfattigdom, samhällsklyftor och orättvisor, sen tar man en slogan och påstår motsatsen. Det är för mig, i och för sig inte så konstigt. Det som däremot känns konstigt är att ingen under nästan 100 år kom på ideén att ifrågasätta ett sådant horribelt påstående.

Vänstepolitikens grundbult bygger på en vilfarelse, om att det går att skapa en rättvis välfärd för alla utan ansträngning och umbäranden för den enskilde.

Visserligen går det faktiskt att bygga välfärd under kortare perioder med lånade pengar. Vi har sett ett antal socialdemokratiska partiledare göra tappra försök utan någon framgång. Senast i raden har vi Göran Persson när han med mössan i handen fick krypa för storkapitalismen i New York för…

View original post 122 fler ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: