Första dan på Jobbet, Elisabeth..


Elisabeth Svantesson som arbetsmarknadsminister ser jag som kraftfull resurs. Hon är en politiker min smak. Fast, kompetent och vet vad hon vill. Oredan som arbetsförmedlingen och arbetsmarknadsdepartimentet dragits med en längre tid, kan mycket väl nu vara till ända. Är det någon som kan ta i och kämpa, så är det Elisabeth Svantesson. Den arbetsmarknadspolitik som Alliansen kallar jobblinjen, kräver en resurs likt Elisabeth Svantesson vid det verkställande rodret.

Jobblinjen har varit i framgång utan att vi riktigt sett att den verkställts fullt ut. Ingen av Elisabets företrädare har riktigt lyckas fått till den sista knorren . Man har krattat i manegen, men det har inte synts till någon som uppträder. Jag är verkligen övertygad om att det nu kommer att spruta gnistor om arbetsmarknadsdepartementet och för den delen arbetsförmedlingen. Allt bara står och väntar på att den rätte skall komma in. Jag välkomnar verkligen dig Elisabeth och lyckönskar dig på din nya position som arbetsmarknadsminister och såklart som människa.

9 svar

 1. Jag vet inte om du lyssnade på landsfader Reinfeldt regeringsförklaring. Det var både ironiskt, komiskt och fullständigt schizofrent att lyssna till statsministern.

  I slutet av sitt floskeltal sade Reinfeldt att han, moderaterna och alliansen fört en bra jobbpolitik, att jobben växer fram.

  Jaha, varför sparkades då arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svanqvist isåfall? När allt kommer omkring så gjorde hon ju bara som hon blivit tillsagt av regeringen!!

  Och varför lämnar arbetsmarknadsminister Hillevi Engström sin post om Reinfeldt anser att hon gjort ett så fantastiskt jobb med arbetslösheten? Bara en idiot ändrar på ett vinnande lag väl? Reinfeldt visar tydligt att han är en idiot isåfall! 🙂

  Nu har landet begåvats med en abortmotståndare och Livets Ord-fanatisker. Utsedd av en man som påstår sig vara liberal.

  Hej å hå.

  • Hej Peter!
   Med en arbetslöshet på 8%. Totalt satsas det nästan 6 miljarder årligen på att arbetsförmedlingen skall vara en kraftfull resurs i jobbskapande. Det är t.o.m. så att arbetsförmedlingen återsänder nästan hälften av sina anslag till staten. Inte är det precis så att idéerna flödar ut från denna statliga instans. Man får nog säga att sparkningskarusellen är välgrundad. Liberalismen bygger på att människor kan klara sig själva och ha de färdigheter som krävs, för att självständigt kunna utforma sina liv. Med en arbetslöshet på 8% är det kanske inte riktigt så.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Men vänta nu, enligt landsfader Reinfeldt har ju alliansen jobbpolitik varit strålande bra. Du menar alltså att den havererat? Eller vad?

   • Hej Peter!
    Politiken är en framgång, men det praktiska utförandet kunde definitivt varit bättre.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Apropå Svantesson anser jag hon vara ytterst olämplig som minister i en demokratisk vald regering då hon som homofob som arbetsmarknadsminister kommer vara högsta chef för Diskrimineringsombudsmannens verksamhet, vilket innebär att hon kommer ha stort inflytande över vilken hjälp bland andra HBT-personer kommer att kunna få om de diskrimineras i arbetslivet.

  Sen undrar jag hur du menar med att politiken är en framgång när arbetslösheten är högre idag än 2006. Socialbidragstagarna blir fler, klyftorna ökar, sjukvården håller på att kollapsa, välfärden säljs ut till lägstbjudande och skolan är på ett sluttande plan. Exakt vad är det med allianspolitiken som gjort landet bättre idag än 2006?

  • Hej Peter!
   Min syn på Svantesson är oförändrad. The Girl is a vinner…

   När det sen gäller den borgerliga arbetsmarknadspolitiken, så kan man nog bäst sammanfatta den som en succé. Väljer man däremot att plocka på de vänsterpopulistiska solgasögonen du använder dig av, och inte ta den stor bilden så kan man såklart inte heller se den.
   Det finns bara en orsak till att vi i Sveriges klarat oss bättre än övriga Europa de senaste åren, och det är att vi klarat av att bryta människors utanförskap. Det är ofantligt mycket billigare för samhället att betala ut t ex kommunalt försörjningsstöd till en människa, än att samma människa sitter fast som utanförsatt i socialförsäkringen. Alternativt att en utanförsatt hamnar i t ex FAS 3, är såklart en än större samhällsvinst, där den ekonomiska vinsten går att mäta på alla tänkbara samhällsområden. Där den kanske största samhällsvinsten går att finna på det individuella planet. Varje år som alliansregeringen suttit vid makten har i snitt ca 30 000 människor vandrat ifrån sitt utanförskap, i riktning mot att bli självförsörjande samhällsbyggare.
   Här har du den enskilda företeelse som skiljer Sverige från att vara i samma situation som dagens Grekland.

   Hälsningar
   Roger Södervall

 3. Dina val av kvinnor som vinnare är roliga. Först Annie Lööf som sålt ut Centerpartiet till Moderaterna och som lär hamna under riksdagsspärren. Sen Svantesson, trångsynt homofob och fundamentalistisk religiös. Bra där.

  Sen har du fel som vanligt och jag måste rätta dig på ett par punkter.

  1. Den enda anledningen till att Sverige klarat sig ”bättre” under krisen är att de privata skulderna skenat och att svenka folket har hållit uppe konsumtionen på kredit. Men nu kommer notan, skulderna skall betalas. Genom regimens skattepolitik har räntor kunnat hållas nere och genom det har en av europas och världens största bobubblor kunnat blåsas upp. Snart briserar den och då blir det inte vackert. Det tragiska är att sosseregimen kommer få ta över allt det som den här regimen sabbat, som ju är den vanliga visan.

  2. Förklara för mig hur en FAS 3:are är en samhällsekonomisk vinst på alla plan??? Du har uppenbarligen sovit under en sten i 7 år nu. Hur kan FAS 3 som är Sveriges största ”arbetsgivare” och därmed det största bidragsfiaskot Sverige skådat under decennier. Jag trodde du och moderaterna var emot bidrag men där har jag tydligen haft fel.

  • Hej Peter!
   Tror du på fullt allvar att en utanförsatt som precis är på väg in i samhället kan ta lån??? Svenskarna har lånat långt innan denna kris. Vi har tagit oss igenom krisen trots (Inte tack vare) att vi lånar lite väl mycket i detta land. Du har fullständigt fel i dina gissningar. Det är det minskade utanförskapet som skänkt oss den marginal på intäktssidan och så minskningarna på utgiftsidan i sjukförsäkringen, som skänkt oss det reformutrymme som nu gör det möjligt att satsa 25 miljarder på fortsatt välfärdsutbygge.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Gissningar? Det är fakta och går att ta reda på men fakta och sanning är du uppenbarligen inte intresserad av.

    Och du kunde uppenbarligen inte förklara för mig hur FAS 3 är en samhällsekonomisk vinst på alla plan!!!???

    Sen skriver du: ” Vi har tagit oss igenom krisen trots (Inte tack vare) att vi lånar lite väl mycket i detta land.” Du tycks inte förstå att skulder ska betala tillbaks och det förklarar tydligt varför nu sittande regim lånar till skattesänkningar för de redan rika. Sittande regim har nu blivit en sosseregim som lovar allt till alla för lånade pengar. Vämjeligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: