Kyrkobrand i Karlskrona


En liten artikel om en brand i Karlskrona kommuns utkant, är kanske inget som får en att reagera i nyhets utflödet. Men efter att ha läst artikeln till sista raden hamnar hela händelsen i ett annat ljus.

Redan i de första raderna nedplitade av lokalreporten, står det klart att branden var anlagd. En person med anknytning till kommunen blev ganska så snabbt misstänkt. Ungefär här hade jag tänkt lämna sidan och ge mig i kast med sporten. Men så längst ner i artikeln skymtar jag ordet invandring.

Kyrkan som brunnit ner är en Pingstkyrka.  När församlingens pastor förhörs av polisen, framkommer det att han varit satt under hot efter det att han talat öppet och i positiva ordalag uppmärksammat landets invandring och integration.

Helt plötsligt hamnar allt i ett läge där det blir värt att skriva några rader. Det vi nu ser har helt plötsligt lämnat kategorin, en mordbrand i mängden av alla mordbränder. Till att vara ett hatbrott.

Man kan verkligen inte låta bli att reflektera. Jag hittar på något vis kopplingarna mellan det som hände i Karlskrona, med den nerbrända Kyrkan och Polisens hemliga registrering av Romer.

Jag ser en tunn linje som griper tag i dessa historier och förenar dem på ett nästan osynligt sätt. Jag ser rädslor och jag ser oförstånd och aningslöshet som drivkrafter bakom dessa två gärningar. Flyktigt hörde jag en intervju med en högt uppsatt polischef som sa att det är bara att beklaga att Romer felaktigt registrerats.  Sen lägger han det klassiska som infaller under media utbildningens dag ett och två, nämligen att han tar avstånd i från det inträffade och att allt skall utredas och korrigeras.

På något sätt känns det som att aningslösheten inte vet några som helst gränser. Det är absolut inte bara ca 4000 Romer som drabbas av detta. Det är hela det öppna fria demokratiska samhället som står på spel. När jag hör detta känns det som ett öppet attentat, mot den frihet som allt för många idag tar för given. Att det dessutom är genomfört av vår egen Polis. Vi får inte tillåta oss bli medpassagerare när rasister bränner kyrkor i Karlskrona, när den av folket tillsatta Polismyndigheten använder, sitt av folket givna förtroende till att skapa olagliga register i syfte att diskriminera svenska medborgare.

Jag ser avgrunder av Politiskt arbete som måste till för att frihetsdebatten nu verkligen måste upp på agendan.  Sverige måste ta ett STORT steg ut ur detta träsk av kontroll och kontrollerande. Jag ser två mycket viktiga täter där frihetsdebatten, säkert hittar jordmån i vilken tillväxt kan ske. För det första måste ett förtydligande komma i dagens ljus, där t ex Polismyndigheten öppenhjärtigt berättar för befolkningen i Sverige om sin syn på sitt uppdrag. Man finns till för att skydda det fria samhället och upprätthålla det fria samhällets gränser utifrån alla tänkbara perspektiv, så att frihet i alla dess former kan utövas av landets invånare. Se till så att alla oavsett nationalitet, etnicitet, sexualitet, kön eller annan bakgrund behandlas lika inför lagen. Även rasister och sverigedemokrater skall skyddas inför lagen. Även om det samhälle de själva förespråkar, med största säkerhet hade kastat rasister och sverigedemokrater i fängelse. Med det är ju en helt annan historia…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: