Inte hån, utan förvåning


Mycket medial kraft läggs nu på att analysera den nyligen genomförda partiledardebatten. Sakfrågor tenderar dock att drunkna i det mediala brus som sveper över oss ibland oanades mediakonsumenter.

Men ibland kan de där små stunderna fastna, där det oväntade inträffar. Ett litet leende som tolkas vara utfört av ett speciellt syfte. Men när man sen väver in händelsen i sitt rätta sammanhang, framstår inte allt för sällan en helt annan bild.

Mycket av den bild som förmedlas under partiledardebatten av Stefan Löfvén, väcker åtminstone min förvåning. Idogt trummar han på med klassisk vänsterretorik, som om den var hämtad ur den vänsterretoriska grundmanualen kurs 1 A. Jag har svårt att förstå hur man tänker som debattör i en dito situation. Vi ha sett ett pärlband av sosseledare försöka sig på denna näst intill självmordsbenägna strategi. Visar det sig sen dessutom att det smugit sig in sakfel i retoriken, faller den till golvet som den plattaste av pannkakor. Fråga gärna Håkan Juholt om hans erfarenheter på denna punkt.

Det många uppfattar det som att Fredrik Reinfeldt hånler åt Stefan Löfvén, är inget annat än förvåning. Fredrik blir förvånad över att det inte behövs mer för att den tidigare så slipade Stefan Löfvén skall visa sitt rätta skinn. När han blir pressad börjar han direkt att leta i den klassiska vänsterretoriklådan och börjar leverera gamla sossefloskler i en takt som nästa kan mäta sig med vänsterflosklernas okrönte konung Håkan Juholt.

Det verkar som att vänsterretoriken är svår att förena med verkligheten. Det som låter bra i ord med vänsterretorik är i praktiken inte genomförbart. Man säger sig kunna skapa jobb i princip samtidigt som man beskär de som står för jobbskapandet. Man säger sig vilja skapa ett rättvist samhälle åt alla. Man sanningen är den att vänsterpolitiken leder till att fler blir tvingade ut ur samhället. Hur man än försöker så går det inte att få ordet solidaritet att passa in någonstans, när man tittar på praktisk vänsterpolitik. Sanningen är den att med vänsterpolitik får vi ett osolidariskt samhälle, där vi helt enkelt inte har råd med välfärd, för att jobbskaparna flyr landet och de som inte lyckas få ett jobb försätts i ett oåterkalleligt utanförskap.

Det är alltså företrädare för denna vänsterpolitik, som på fullt allvar står och tittar in i kameran på bästa sändningstid och påstår sig kunna sänka landets arbetslöshet. Det behövs inte någon högre intelligens för att sticka hål på dessa vänsterfloskler. Jag tror verkligen att vem som helst har förmågan att skapa sig en bredare bild av samhället, utanför dessa vänsterfloskler och förstår att detta bara är trams och skojerier.

Att vänsterretoriken fungerade i tider där befolkningen hade lägre utbildningsnivå än idag är förståeligt. Men i dessa tider av media fokusering och allmän utbildningsnivå i samhället, är det förståeligt att vänsterretoriken har svårt att gå hem hos gemene man och kvinna.

När man kommer till den flumskola som verkar vara vänsterkrafternas ambitioner att skapa, blir kanske allt mer förståeligt. Det är nog så att man inte vill ha an kunskapsbaserad skola som verkligen ser till att människor utbildar sig till högre nivåer. Man vill ha en skola med outbildade lärare som saknar samhällsstatus. Med en befolkning som har minskande kunskaper, finns kanske chansen för att det skall gå och sälja in de gamla slitna vänsterfloskler till befolkningen ytterligare en gång.

7 svar

 1. Hmm…nu ska vi se, sossarna vill alltså ha kvar alla 5 jobbskatteavdrag. De vill ha vinster i välfärden, dvs friskolor, privata vård/sjukhem. De vill ha kvar och gärna mer kärnkraft. De vill närma sig Nato osv osv. Alltså exakt samma politik som Moderaterna och alliansen bedriver. Helt enastående att du tillskriver regimen Reinfeldts politik som vänstersocialistiskkommunistisk!!!

  Det är väldigt svårt att ta dig på allvar Roger, men fortsätt för all del 🙂

  Dessutom, ju mer som förenar statsministerkandidaterna, ju mer måste de uppträda energiskt, hetsigt och avbryta varandra. Precis som de gjorde i partiledardebatten.

  • Hej Peter
   Det känns som om du inte förstår vad den politiska debatten handlar om. Vi har två motsatta samhällsvisioner ställda emot varandra. En där vi fortsätter att satsa på samhället och individens möjligeter att växa och utvecklas. En där vi bygger upp murar runt individen av välfärdsåtaganden, i form av höga skatter som sänker initiativ och handlingskraft. Som slår ut människor ur samhället precis som företag och nya jobb. Med en dito lösning kan du skratta dig lycklig om du ens har 200 kr kvar i plånboken, när alla nya skatter skall tas ut.
   Dagens politiska strid är så förfärligt mycket mer än dina 200 kr. Vi har även en strid som handlar om individens frihet och integritet, där du bl. a varit inne på FRA som en del. Men frihet för mig är när samhället fostrar fri fritankande kompetenta människor, till att bygga välfärd. Med liberala konservativa grundvärderingar bygger vi framtidens välfärd.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Om vi tar just FRA så har ju din store ledare, den självutnämnde landsfadern Reinfeldt sagt, citat: ”Alla tjänar på om debatten lägger sig” och så röstade man igenom en lag som på allvar inskränker dina och mina medborgerliga rättigheter. Så mycket var det med den friheten. Hej å hå.

   • Hej Peter
    – Precis, nog är det lite mer än några hundralappar valet 2014 handlar om. Eller hur?

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Frihet enligt dig är alltså att alla debatter lägger sig. Alla ska följa och lyssna till en självvald ledare. Du är läskig på riktigt.

 3. Hej Peter!
  I bland är du lite svår att följa. Det må var en åkomma som även skrivande ibland lider utav. Men frihet är individens rätt till att själv välja det samhälle man avser att vara delaktig utav. Idag står slaget mellan fortsatta steg framåt, för frihet och valfrihet med en borgerlig allians. På andra sidan ett ofritt jobbfientligt och företagare fientligt högskattesamhälle med utslagning som ekonomisk balanskatalysator.
  Vad jag vet så finns inga självvalda ledare i Sverige. Alla politiska ledare i Sverige är resultatet av demokratiskt genomförda val.

  Hälsningar
  Roger Södervall

  • Givetvis har du helt rätt i att politiska ledare i Sverige är demokratiskt valda. Jag syftade på att Sveriges statsminister utsett sig själv till landsfader, det var det jag menade.

   Men jag tolkar det ändå som att du är för att din personliga integritet inskränks och alla tjänar på om debatten lägger sig, för det var ju det som min kommentar syftade till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: