Har du vad som krävs Kent P ?


Inför ett stundande val är det mycket som hänger på en partisekreterare. Det är den position i ett parti  som verkligen måste vara på topp under ett valår. Det får inte finnas minsta lille tveksamhet vad gäller duglighet och kompetens. Jag tror verkligen att Kent Persson verkligen är både duglig och kompetent. På denna punkt råder absolut inget tvivel.

När man däremot närmar sig området ideologi och debattskicklighet upplever jag dubier.  Säkert är det så att tiden med Schlingmann skämt bort oss moderater på dessa punkter.  Man verken kan eller ska jämföra gärningar utförda i olika tider eller utifrån gärningens resultat. Det man däremot kan titta på är gärningens utförande. Då jag är en idoga läsare av det nyhetsbrev som med jämna mellanrum produceras av sittande partisekreterare hos moderaterna, uppkommer det frågor som behöver rätas ut.

För det första tycker jag att en partisekreterare i första hand och faktiskt enbart skall föra fram den politik ett parti står för. Men när det kommer till framförande och ordval kan det såklart variera enormt mycket.

Det jag saknar i det arbete som Kent P producerar är lyhördhet och dynamik. Med en i det närmaste autistisk envishet trummar Kent P ut budskapet om ordning och reda i ekonomin och så jobblinjens alla ingredienser.  Budskapet är lika korrekt som det är osexigt och för väljarna tydligen allt mera ointressant att ta till sig.

Man säger att allt har sin tid. jobblinjen har vunnit två val åt oss borgare, där vi moderater varit den drivande kraften.

Men av opinionen att döma är vi idag ganska så långt i från en tredje valseger. Jag tror verkligen inte att pigga uppträdanden i debatten, utförda av vår eminente partiledare räcker för en ny borgerlig valseger 2014. Jag ser det som en självklarhet att moderaternas partisekreterare reser ragg när det börjar hetta till ordentligt.

Ser man till de val där Moderaterna gjort framsteg, så ser jag framför allt en gemensam nämnare och det är att partiet under dessa perioder haft en partisekreterare som agerat motvikt till partiets ibland statiska debatt teknik. Jag ser det som partisekreterarens roll att fånga upp det aktuella debattklimatet och sen fånga uppfrågorna, för att kunna vinkla dem till partiets fördel. Hela detta jobb måste såklart ske på ett tilltalande och modernt sätt, så att väljarna verkligen kan, och tar del av politikens innehåll.

Det vi nu ser är en utveckling som verkar gå åt det diametralt motsatta hållet. I frågor som vi borgare tidigare höll i taktpinnen, ser det nu ut som vi är på väg att hamna i baksätet. Man skall nog akta sig för att låta allt avgöras på valdagen. jag tycker nog att senaste tidens opinionsundersökningar pekar på ett utfall som speglar det som håller på att utspela sig och dessutom inte sett tillstymmelse av motvapen från den borgerliga sidan.

Personligen tror jag verkligen att det är fel att lägga så mycket kraft att avkräva Stefan Löfvén svar om det rödgöna regeringsalternativet etc.

Alliansen med stolta moderater i spetsen bör bemöta det rödgröna alternativet med framtiden. Med en borgerlig vision om framtiden. Vi behöver jobblinjen 2.0. Vi behöver berätta för väljarna att detta är ett alternativ som verkligen bjuder in alla i samhället. För första gången på 50 år minskar utanförskapet. Vi borgare har ett modernt medel som lyfter en nation ur skuldfällan. Jobblinjen går tvärtemot allt vi i samtiden känner till ute i Europa. När andra likvärdiga länder knappast har råd att betala sina offentliga utgifter, kan Sverige erbjuda sina invånare som jobbar, en extra månadslön om året.

Det krävs att våga vara ideologiskt rak i en så pass viktig fråga för Sveriges framtid.  Jag betvivlar inte att Kent P har vad som krävs. Men tiden är inne för att verkligen börja leverera.

3 svar

 1. Nästan så att jag tycker lite synd om alliansen och framförallt Moderaterna. Men bara nästan.

  Sverige har begåvats med en narcissistisk statsminister som självutnämnt sig till landsfader och som dessutom nu ser sig själv som en stridshingst. Hej å hå.

  Inom moderaterna kokar det nu av missnöje. DI skriver att massiva avhopp skakar Moderaterna på grund av partisekreteraren Kent Persson.

  Aftonbladet citerar centrala källor inom Moderaterna som säger att de inte har något förtroende kvar till Kent Persson.

  Hanna Bergholm rekryterades från dejtingsajten Match.com med uppdraget att stärka Moderaternas relation till väljarna. Nu, mindre än ett år senare, beskrivs rekryteringen som en flopp.

  Moderaterna har fått problem med sin ekonomi då bidragen från privatpersoner och företag minskat drastiskt. De får helt enkelt lite tillbaka från firma Reinfeldt&Borg.

  Partiorganisationen fungerar inte och missnöjet över detta skakar Moderaterna.

  Stridshingsten lär få svårt att sitta kvar efter valet och kronprinsessan sägs vara Anna ”Stockholmare är smartare än lantisar” Kinberg Batra…

  Politik handlar om marknadsföring och det försöker Moderaterna sig nu på och lanserar De Ännu Nyare Moderaterna.

  Vi vet nu att USA tillsammans med Storbritannien och Sverige grundlade FRA och den debatt som pågick och lagförslaget som klubbades igenom 2008 bara var en chimär. Vi vet nu att stridshingsten Reinfeldt har en ryttare på sin rygg och han heter Barack Obama och att det demokratiska underskottet i Sverige aldrig har varit större sen Reinfeldts regim fick makten 2006.

  Stridshingsten Reinfeldt har ju tidigare avskedat två moderata ministrar därför de inte betalat sin tv-licens. När den narcissistiske landsfadern nu själv blir påkommen strömmar fradga ur munnen på honom och han yrar om jurister på regeringskansliet och jurister i Kiruna…

  Om mindre än ett år är Reinfeldt ute ur Sagerska Palatset och jag tror folket är innerligt trötta på honom. På riktigt trötta.

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/6/massiva-avhopp-skakar-m/

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17610127.ab

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3776199.ece

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/6/pengaproblem-pressar-moderaterna/

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/dis-avslojande-skakar-moderaterna/

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/8/hon-kan-bli-reinfeldts-kronprinsessa/

  http://www.expressen.se/nyheter/sa-ser-annu-nyare-moderaterna-ut/

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17634555.ab

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-samarbetade-med-usa-om-fra-lagen/

 2. Sverige har begåvats med en lätt narcissistisk statsminister som utser sig själv till landsfader och nu även till stridshingst! För att vara en stridshingst behövs en ryttare och alla förstår nu vem det är. Barack Obama som till sin hjälp har Svenskt Näringsliv och Timbro att styra Reinfeldt dit de vill…

  DI publicerar en artikel som beskriver massavhopp från Moderaterna då de helt saknar förtroende för Ken Persson.

  Aftonbladet publicerar även de en artikel om Moderaterns inre kritikerstorm mot Kent Persson.

  Hanna Bergholm rekryterades från dejtingsajten Match.com med uppdraget att stärka Moderaternas relation till väljarna. Nu, mindre än ett år senare, beskrivs rekryteringen som en flopp.

  Moderaternas ekonomi är ansträngd då fler och fler bidrag från privatpersoner och företag uteblir. De får helt enkelt lite tillbaka för pengarna…

  Partiorganisationen inom Moderaterna har havererat fullständigt och det skriver också DI om. Partiledningen med landsfader Reinfeldt lägger locket på!

  Den som ska ta över efter landsfader Reinfeldt kan vara Anna ”Stockholmare är smartare än lantisar” Kinberg Batra.

  Skattesänkarpartiet Moderaterna har huvudvärk när allianskommuner måste höja skatterna med bortåt 25 miljarder de kommande åren.

  Det pågår en massflykt från Moderaterna.

  Landsfader Reinfeldt har sparkat två moderat ministrar tidigare för att inte betalat tv-licensen. Nu står han själv med skägget i brevlådan och yrar om jurister i Rosenbad och om jurister i Kiruna. Hej å hå.

  Allianssamarbetena i kommuner runtom i landet havererar nu en efter en. I Lysekil lämnade Moderaterna alliansen. Tid för ansvar?

  Vi vet nu att landsfader Reinfeldt i själva verket är en förrädare som i nära samarbete med USA och Storbritannien grundlagt FRA. FRA-lagen som klubbades igenom 2008 var ett bevis på allt annat än demokrati och vi vet nu att det demokratiska underskottet aldrig varit större än med Reinfeldt som statsminister.

  Om mindre än ett år ställer det svenska folket in stridshingsten Reinfeldt i hagen. För gott.

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/6/massiva-avhopp-skakar-m/

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17610127.ab

  http://www.dagensmedia.se/nyheter/pr/article3776199.ece

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/6/pengaproblem-pressar-moderaterna/

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/7/dis-avslojande-skakar-moderaterna/

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/8/hon-kan-bli-reinfeldts-kronprinsessa/

  http://www.di.se/artiklar/2013/10/10/har-ar-borgs-nya-huvudvark/

  http://www.expressen.se/nyheter/massflykten-fran-moderaterna/

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17634555.ab

  http://www.expressen.se/nyheter/har-har-alliansens-samarbete-havererat/

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverige-samarbetade-med-usa-om-fra-lagen/

 3. oj, det blev dubbelt! Du kan ta bort en kommentar! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: