Upp till kamp


Valetåret 2014 står för dörren. Är man som jag en politisk nörd, har man sannerligen mycket att se fram emot. Men det är för första gången som inte bara vällust som driver mig i men politiska kamp. För första gången sedan 1988 känns det verkligen allvarligt när man tittar på det politiska läget i Sverige. Det känns verkligen som om Sverige är på väg mot något nytt. Det nya består av en näst intill omöjlig väg och så en väg som bygger vidare på allt det goda som skapats de senaste 7 åren.

Att göra en vänstergir i detta läge är inte en politisk sak om bara är av akademisk betydelse. Att gå vänsterut nu är som att dra åt handbromsen i en bil som körs i 100 km i timmen. Alla som någon gång funderat på vad som skulle hända om man gjorde en dito manöver vet vad jag pratar om.

Jag tror t.o.m. att vänsterfolket är fundersamma över verkningar av den vänsterpolitik de föreslår. Jag tror te x inte att det var av misstag som man släppte igenom det borgerliga förslaget om höjd skiktgräns för statlig inkomstskatt. Nu börjar nämligen sanningen att krypa alt närmare. Den skuggbudget som te x släppes av socialdemokraterna nu i höst är en kraftfull förändring av det ekonomiska läge som Sverige idag befinner sig i. Det behövs inte så förfärligt stora missberäkningar för att Sverige skall vandra samma väg som te x Grekland. Skattehöjningar i storleksordningen 30-50 miljarder kan vara den handling som får Sverige att börja återvända till skenande underskott och kraftfulla utslagningar ur samhället. Den positiva våg de senaste 7 åren, där  100 000 tals människor brutit sitt utanförskap, är skillnaden mellan oss i Sverige och den situation som utspelar sig i te x dagens Grekland.

Ett svar

  1. Alliansen och framförallt Moderaterna kommer inte vinna valet. De är helt körda. Av flera skäl. Ett skäl som till och med kan, (eller borde) få Reinfeldt att tvingas avgå är Snowdens avslöjanden om NSA:s och USA:s massövervakning av allt och alla. Inte ens USA:s allierade Tyskland går säker under radarn då det avslöjats att Merkels mobil blivit avlyssnad, liksom Frankrikes president Hollande. När Reinfeldt fick frågan häromdagen vad han ansåg om USA:s avlyssning teg Reinfeldt som muren då han visste att detta har kunnat ske med hjälp av bla FRA.

    Om nu svensk media vågar och vill gräva djupare i detta, om inte The Guardian släpper mer avslöjanden, vilket är högst troligt, kommer det visa sig att Sverige och regimen Reinfeldt spelat en väldigt stor roll i de groteska massövervakningsprogrammen som styrs av NSA och USA.

    Genom ickedemokratiska tillvägagångssätt har framförallt Reinfeldt hotat och tvinga demokratiskt valda riksdagsledamöter att rösta emot sin övertygelse och därigenom har FRA-lagen gått igenom.

    Är man anhängare av demokrati och frihet är en röst på Reinfeldt, moderaterna och alliansen det raka motsatta. Faktiskt. Det här är ett av skälen till att alliansen inte kommer vinna valet. Jag kan nämna minst tio till. Vilket jag lär återkomma till.

    Se hur det gick till när FRA-lagen klubbades igenom och förstå varför Reinfeldt idag försvarar övervakning, försvarar USA och NSA:s avlyssning. Skrämmande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: