Magdalena gör en Mona


Historiskt har det varit olyckligt för socialdemokratiska (Till lycka för borgerliga dito) politiker att delta Sveriges Radios Lördagsintervju. Vi har hört Mona Sahlin och Håkan Juholt bli ordentligt avklädda i denna situation som Lördagsintervjun erbjuder.

Spännande är verkligen att höra hur socialdemokraternas ekonomisk-politisk talesperson Magdalena Andersson blir som en slingarande orm, när non pressas att tala om hur hon skall finansiera sina utlovade reformsatsningar på uppemot 80 miljarder.  Alla med minsta lilla förmåga att utföra beräkningar innehållande plus och minus, vet att Sverige kommer att utsättas för en skattechock modell större vid en (Gud förbjuder) socialdemokratisk Rödgrön valseger 2014 .

Men det som verkligen slå mig är ordet bedrägeri. Här har vi ett parti som det Socialdemokratiska, som bevisligen via sin skuggbudget vill höja beskattningsunderlaget i Sverige med 80 miljarder. Men man vill inte på något sätt berätta hur man tänker sig att detta kommer att påverka alla väljare. Man tänker inte heller ta bort några av de jobbskatteavdrag som införts av alliansen. För mig är detta ren och skär populism.

Tiden är nog kommen för vanligt folk att börja vakna upp. Vi har idag en politik i Sverige som skämt bort oss. Vi håller på att få ett någorlunda sunt företagsklimat i landet. Vi lockar faktiskt till oss fler företag idag som är beredda att satsa på Sverige än mycket lång tid, kanske ä det så att Sverige aldrig varit så attraktivt som nu. Vi klarar av att bryta människors utanförskap. Vi har satsat och satsar stora summor på vård, skola och omsorg samtidigt som vi byggt upp ett system för valfrihet i den offentliga verksamheten.

Att lägga en skattechock på 80 miljarder ovanpå allt detta är som att sänka alt som gjorts i Östersjön. Det kommer då inte att handla om konstanta reallöneökningar och skattesänkningar för vanligt folk. Det kommer inte att innebära att Sverige kommer att bli ett land där man vill göra sina investeringar.  Det kommer inte att innebära fler jobb, snarare färre. Det kommer inte allt innebära att ungdomar får lättare att få jobb. Det kommer bara att leda till färre jobb, större utslagning och mindre i plånboken för vanligt folk och en tom statskassa.  Var så god och skölj…

4 svar

 1. Och vem är det som är domedagsprofet nu då?

  • Hej Peter
   Den ger jag dig. Den är du väl värd. Jag tycker mig ha goda belägg för min oro. Speciellt spännande att höra Magdalenas näst intill paniska oro över att behöva säga att hon egentligen vill höja skatter. Mycket spännande att reflektera över hur hon reagerade när hon fick frågan om en eventuell samhällsanalys, över hur alla förslag hade utförts. Snacka om att hon blev avklädd.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Jag tycker det är dags att vi medborgare börjar klä av samtliga politiker!

    För en månad sedan stod Anders Borg i en riksdagsdebatt (jag såg den) och förfärade sig över oppositionen som ifrågasatte vinster i skolan, med anledning av JB-koncernen. Borg halade gång på gång fram NordKoreakortet och lät förklara för riksdagens och tv-tittarna det otroligt farliga med att hota riskkapitalbolag som vill driva skolor, som enligt Borg och då, är det bästa som hänt sen skivat bröd.

    Idag en månad senare dömer samme Borg ut riskkapitalister i skolan. Det märks tydligt att det är valår och moderaterna och Borg börjar se slutet vid makten då de på mindre än en månad och knappt ett år före valet tvärvänder i en av sina hjärtefrågor, nämligen att marknaden sköter allt bäst av alla!! Tänk att Anders Borg plötsligt gått och blivit socialist. Humor. Det måste göra ont i ditt moderathjärta Roger! 🙂

    http://www.svt.se/nyheter/sverige/anders-borg-domer-ut-riskkapitalister-i-skolan

 2. Lyssnade på intervjun i lördAGS
  Längesen jag hörde en värre floskelgenerator…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: