En ängel över alla prostituerade och sexköpare


Genus och funderingar där omkring är något som ofta cirkulerar i mina tankebanor.  Men efter att sett gårdagens Skavlan i SVT, är det kanske som så att jag nu äntligen, fullt ut verkligen förstår vad Bibeln menar med Änglar.  Ofta i skrift och bild karaktäriseras ängeln i formen av ett bevingat barn. Ängeln uppgift är inte att fysisk skydda en människa. Ängelns uppgift är att skydda människans ursprungliga känslor och viljor. Ängeln är liksom beskyddaren av sinnesbilden, så som människan först såg och upplevde Världen efter det att den blev född.

På goda grunder kan man nog säga att en person som väljer att mot pengar lämna ut sin kropp, till andra människor att i princip göra så som de vill med kroppen,  är en människa som befinner sig så långt bort från den bild ett barn har av Världen som det bara är möjligt.

För att återgå till Genus som är min utgångspunk för detta inlägg, så hittar jag här en vinkel som vore väl värd att belysa. Ser man på hela den grundläggande tanken med att utföra prostitution, hittar vi här till 99% män som av dv olika orsaker behöver någon att kopulerar med. Alltså köttsligen avreagera sina lustar på ett sätt som man kanske inte skulle vilja berätta om för sina föräldrar eller barn. Då skrivande själv är man så kan jag kanske på något sätt förstå vad det är som driver en man till att genomföra ett sexköp ur precis detta perspektiv. Även på den manliga sidan är det antagligen så att man befinner sig så långt bort i från sina grundläggande känslor man upplevde som barn, man bara kan tänka sig när man funderar på att genomföra ett sexköp med en prostituerad.

Min första och omdelbara tanke när jag såg Ängeln på Malmskillnadsgatan sittandes i Skavlans fåtöljer, var att prostitution inte skall bekämpas med lagstiftning, utan här behövs en hel armé med Änglar.  Kanske är det så att även den knullsugne mannen med snoppen och plånboken i högsta hugg, hade behövt prata med en Ängel som bjuder på lite kaffe och få en medmänsklig kram. För mig är prostitution något som sker när anden är svag. I grund och botten tror jag verkligen att prostitution och det där med att kunna köpa te x sex, egentligen är något helt annat. I denna miljö hittar vi ursprunget till den grund som skapat det vi idag bedömer vara manligt respektive kvinnligt. Vid ett sexköp reduceras manligt till att vara en snopp som kraftfullt och stånkande kopulerar, och det kvinnliga till att vara ett passivit objekt där själva kopulationen skall utföras. Sannerligen högst okomplicerat och basalt.

Men tittar man på hur det ursprungligen var tänkt, får vi fram en helt annan bild. Den ursprungliga drivkraften att utföra kopulation var ju att skapa nytt liv. Kvinnan som utifrån sin genetiskt välslipade intuition skulle välja sig en partner att avla fram dugliga jägare som kunde driva evolutionen framåt.  Här har vi hela Genus i sin fullvärdiga form. På något sätt är det välfärdsamhället som faktiskt rent fysiskt i mångt och mycket skapats av mannens råa styrka som är boven i dramat. Det har faktiskt funnits tider i Sverige där kvinnan var mera framstående i makthänseende än idag. Det skulle varit spännande att se vilken effekt detta fick på te x prostitutionen i landet.

Balansen mellan manligt och kvinnligt i en människas kropp skapas av samhället, omgivningen och utav våra förväntningar av det fysiska kön vi tillhör. Här handlar allt om nyanser. Ser man prostitution med utgångspunkt Genus, kan man använda sig flera olika ingångsvinklar. Den vanliga och kanske mest praktiserade vinkeln är att mannen är sexuellt frustrerad och därför vänder sig till prostituerade för att kunna för utöva sin frustration, utan onödiga störningar från sociala kontakter, som det kunde inneburit att gå till en lördagsdans och träffa en kvinna att leva sitt liv med.  Men jag tror verkligen inte att vi hittar den starkaste drivkraften till ett sexköp här.

Drivkraften för en kvinna att prostituera sig är så gott som uteslutande vilande på att hon för stunden befinner sin i en situation, där inte ser någon annan väg till försörjning. Jag skulle nog säga, att här har vi till 100% orsaken till kvinnlig (Det finns såklart även män som prostituerar sig) prostitution. Paradoxalt kan jag nog påstå att mannens behov av att köpa sex vilar på helt andra grunder än vad som förmodas. Inom varje vuxen man bor en liten rädd pojke. Jag vågar nog påstå detta, om än så befinner sig denna lilla pojke på en högst varierande mognadsnivå. Vi ett sexköp är denna lilla pojke utrustad med maktmedlet pengar som får honom att känna sig fri och stark. Min personliga tro är att pedofili är det som sker när denna lilla pojke i en vuxen mans kropp, inte alls genomgått någon som helst mognad eller av någon orsak blivit störd  sin mognadsprocess. Orsaken till att den vuxne mannen känner sig vara en rädd liten pojke, är att omgivningen och/eller samhället berövat honom sin självklara rätt att utveckla sina kvinnliga sidor i själen. Inte allt för sällan är det paradoxalt så att det är mamman/kvinnor som berövar den lilla pojken sin självklara rätt att även utveckla sin feminina sidor. Rädslor för att vara den mor som inte ger sin son en manlig uppfostran, avvika från samhällets och familjens förväntningar gör att mamman inte tar till sig av den lille pojkens behov av att även kunna bejaka sin feminina sida av själen.

Min tro är att det är den person som Genus benämner Man-Man-Man som är den som oftast köper sex av prostituerade. Sexköparen är vanligen en man som under några sekunder får en möjlighet att släppa lös den lille pojken inom sig. Den lille pojken som så innerligt längtar efter att få en kram av det kvinnliga och moderliga…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: