Nätdejting och begagnade bilar


Att blogga politik är i bland lite tungt. Men sinnet att analysera och dra slutsatser för att sen redovisa de högst personliga slutsatserna i bloggformatet, fungerar kanske även på andra aktuella samhällsströmningar. Bortser man från det nästan oändliga utbudet av dv olika sexsajter, så är det nog nätdejting och begagnade bilar som ligger högst upp i aktivitetsskalan på nätet.

När jag slö-surfar på dito sidor, är det slående vad lika dessa två sidtyper är utformade i ord, men dock inte i bild. Att likheten mellan begagnade människor och begagnade bilar är slående och säkert kan agera underlag till dv olika nyårsrevyer (Är antagligen redan gjort) är för mig ställt utom alla rimliga tvivel. När det kommer till begagnade människor försöker man sig på att få ålderns inverkar vara helt oskyldigt och näst intill nästan helt utan påverkan på ett oskuldsfullt sätt. I begagnade bilannonser skriver man typ, bilen är begagnad så det finns vissa fel och brister. Här har men en slående skillnad när det kommer till nätdejting. När målar man upp sig i sin finaste skrud och tar gärna en bild i fördelaktiga positioner.

Jag tänker mig att egentligen borde man göra tvärtemot. Ingen skulle ens tänka tanken att köpa en begagnade rostig bil med årmodell 1988 under rubriken pigg, glad och livskraftig. Jag tänker mig att en frånskild person på 50 år med tre barn, normal lön och utbildning, hade mycket att vinna på en annan rubrik än pigg, glad och livskraftig. En rubrik typ: Jag är begagnande så det finns vissa fel och brister, hade kanske bättre beskrivit objektet och kanske öppnat helt nya oanade möjligheter.

Att våga är att vinna. Skillnaden mellan framställning av objekt och verkligheten är kanske underlag till framtida problem.  När man sätter sig i bilen av 1988 års modell och känner att pigg, glad och livskraftig är de ord som sämst av allt sammanfattar fordonet, finns en risk att det uppstår besvikelse.

Bara för att man framställer sig som pigg, glad och livskraftig suddar man inte ut verkligheten. För det är verkligheten man möter för eller senare. Så varför inte hamna i en position där man blir positivt överraskad, beroende på att man sänker förväntningar och förutfattade förhoppningar under den nivå som kanske är den verkliga nivån.

Säg den människa i 50 års åldern som inte bäst beskrivs som, begagnad med fel, brister och skavanker.  Allt annat måste väl ändå betraktas som att vilseleda den tilltänkta konsumenten. För mig handlar inte frågan om ärlighet eller ens samvetet. Här handlar det om att bygga ett bra liv utifrån att skapa goda relationer. Inte byggandet av luftslott, som man lätt känslan av att många av de som ägnar sig åt nätdejting, har för avsikt med sitt agerande. Utseende och exteriör är viktigt vid ett nybilsköp. Efter hand som åren går prioriteras allt mer det mekaniska och funktion. Självklart skall en begagnad bil vara så snygg som det bara är möjligt. Men vad betyder en snygg lack om både motor och transmission är ur funktion..

2 svar

 1. OT. Har förstått att du undvikit min kommentar jag la i tidigare poster, vilket är fullt förståeligt då det måste vara jobbigt för dig men jag ställer den igen då den i allra högsta grad är aktuell:

  Apropå politiskt förtroende. Du har inte svarat på frågan vad du anser om Anders Borg som nu gått och blivit socialist/kommunist (enligt din egen definition på hur en sådan är) när Borg på mindre än en månad svängt från att älska riskkapitalister i välfärden till att inte älska riskkapitalister i välfärden. Jag tänker då närmast på skolan efter alla avslöjanden senaste tiden. Är det populism och valfläsk av Borg eller är det helt enkelt så att den bistra verkligheten till slut kommit ikapp Borg?
  Och vad anser du själv i frågan när din guru Borg svängt helt i frågan? Älskar du fortfarande riskkapitalister i skolan? Är ditt politiska förtroende orubbat för Borg?

  • Hej Peter
   Jag missade att kommentera, men har faktiskt nu lagt en kommentar på din tidigare fråga. Så håll till godo..

   Hälsningar
   Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: