Ukrainsk liberaliserinsprocess


Mycket talar för att frihet är det som kommer överst när det kommer till att ställa mänskligt strävande på sin spets. Frihet är en bräcklig historia som inte alltid håller vad den lovar. Men i ljuset av erfarenheten handlar det om att frihet är ett begrepp som kräver sin man och kvinna för att förstå innebörden. Vem är egentligen fri och vem är ofri. Mycket talar för att svaret hör hemma hos betraktaren. Frihet är en ständig kamp som kan utspela sig på alla tänkbara arenor där det finns mänskligt liv.

Det vi idag ser i Ukraina är en frihetsprocess. Detta land som bär på en tung historia i skuggan av storebror Ryssland. Galenskaper utförda av storebror har påtvingats lillebror med all tänkbar möjlig elakhet. Senast i raden av galenskaper som påtvingats Ukrainas befolkning är den hemska Marxismen. Med full vänsterkraft har man kört ner kommunismen i alla Ukrainska medborgares strupar, bildligt och konkret under 30 års tid. Snacka om att man vill ge tillbaka. Jag förstår verkligen den Ukrainska befolkningen. Avståndstagandet från alla former av våld är denna bloggs signum. Men ett tyst gillande skickas ändå till de frihetstörstande kämparna i Kiev och runt om i det stora Ukraina.

Ett svar

  1. Ställer du totalitärt förtryck mot något annat mindre totalitärt så visst kan du kalla det senare för frihet. Är man riktigt bedövad känner man ingen smärta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: