Vilket blir Stefan Löfvéns ”Göran”,”Mona” alt ”Håkan”?


Det är bara att vänta på knallen. Snart har vi även en ”Stefan” att lägga till handlingarna. Man märker allt tydligare på retoriken att även (S)tefan är på väg in i vänsterhörna. När han blir pressad kommer det gamla vänstersöket fram ur garderoben. Säkerligen även allt modigare till följd av opinionsläget, vågar han ta ut svängarna märkbart i de senaste debatterna. Man märker tydligt att Stefan så gärna bara vill krama om alla väljare och verkligen få solidariteten och broderskapet att skena iväg. Man nästan känner vibbarna från Håkan och Mona.

Numera är han inte ens rädd för att prata skattehöjningar. Ideologiskt har retoriken vandrat ordentligt åt vänster. Vi har säkert snart att vänta smäktande tal om den sociala demokratin från Stefan Löfvéns sida. Kanske är det så att gränsen för vad som tåls av vänstersmörja redan är på väg att passeras. Hörde talet som Stefan Löfvén höll inför redan frälsta LO människor. Inte fullt i paritet med Håkan och Mona, men väl nära. Det är med tillförsikt som man väntar ut Stefans första ordentliga magplask. När han nu allt mer släpper på vänsterbromsen. Det känns som om sedelpressen nu står redo att börja snurra. Stefan, allt du behöver göra är att trycka på den röda knappen, så skall du se att sköna sossepengar börjar spruta ut. Pengar som du kan använda till precis vad du så önskar. Som Löfvén från träden under hösten…

5 svar

 1. Men vänta lite nu. Både Anders Borg och landsfader Reinfeldt öppnar också upp för skattehöjningar!! Vad är då skillnaden? Vad är enligt dig skillnaden på (S)ocialism och Socialis(m)

  Jag har ett filmtips till dig som kanske kan vidga dina vyer en smula.
  Se Stefan Jarls film Godheten som SVT inte får visa före valet(!)
  Vore intressant att ha en diskussion med dig efter att du sett den då vi uppenbarligen står på varsin sida. Grejen med denna film är att systemet som det idag fungerar drabbar oss alla. Även dig, men det fattar du inte.

  http://godheten.se

  • Hej Peter
   Här har du verkligen plockat upp något användbart. Här har du två ideologiska ståndpunkter serverade på ett silverfat. Vänster och höger. En höger som angriper kärnan och orsaken, och så en vänster som inte klara av att verken komma med en verklighetsbaserad analys eller ta sig an utmaningarna utan att våldföra sig på människovärdet. Jag utvecklar inte mer än så här. Sug in och tänk efter…

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Som sagt, se filmen så kan vi diskutera vidare sen. Jag ber dig.
    Om du väljer att inte se denna film, för vad den är, så kan du åtminstone motivera varför. Ok?

   • Hej Peter
    Som du säkert vet finns det inga belägg för några växande sk samhällsklyftor. Det är snarare så att Sverige är det land i Världen som har de minsta samhällsklyftorna. Det bästa landet i Världen att vårdas och åldras i. Ett av de mest jämställda länderna i välden etc etc. Problemen vi står inför är att skattetrycket har varit och fortfaranade är på tok för högt. Vi urgröper vår konkurrenskraft på ett sätt som gör att vi inte får den jobbtillväxt som detta välfärdsland skulle kunnat haft. Vi skulle kunna varit Världsledande på en mängd olika områden om vi haft ett mera företagsvänligt skatteklimat. Vägen till full sysselsättning går via en stegrad global konkurrenskraft och här har vi mycket att sas fila på.. Sanningen är den att vi har allt för olika syn på samtiden för att en diskussion skall bli fruktbar.

    Hälsningar
    Roger Södervall

 2. Som sagt. Se filmen och vidga vyerna lite. Seså, var inte så inskränkt nu. Släpp sargen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: