Människoperspektivet


I debatten pratas vitt och brett om dv olika perspektiv. Vi samhällsperspektivet, vårdperspektivet, religionsperspektivet etc. Men för mig som är troende liberal finns bara ett enda perspektiv och det är människoperspektivet.

Enligt mig behövs inget annat perspektiv i den politiska debatten. Politiken är där för att tjäna människorna. Ingenting annat. Människans vilja hur fel och tokig den än må vara, så är det den som skall komma överst. Livet är inte förutbestämt, det är våra val, erfarenheter och vårt arv som formar de vi är. Det är liksom hela charmen med mänskligheten. Kanske är det också som så att det är såhär evolutionen format oss att bli de vi är. Det finns inget som är rätt eller fel i mänskligheten ur detta perspektiv, bara en oändlig väg som leder oss mot ständiga variationer och förändringar. Ibland blir det mer eller mindre bra, så är det helt enkelt.

Säg en enda företeelse i samhället som inte mår bäst av att spelas ur människoperspektivet?

Vi närmar oss en tidpunkt där vi skall gå till val. Vi skall bestämma vilket perspektiv som skall råda fyra år framåt i tiden. Ska vi välja den rasistiska vägen och bygga upp grunden till att samhälle där vi vänder bort blicken från medmänsklighet och byter ut det mot antidemokratiska våldsmetoder. Eller skall människoperspektivet tillåtas att dränkas i en oändlig vänster-samhällsapparat med utslagning som enda effekt. Som slår undan benen på framtidstro och initiativ och den mänskliga vilja till en framväxande frihet, samt skapar ett land med fallande global konkurrenskraft med minskade möjligheter till välfärdsutbyggnad?

Eller skall vi fortsätta att odla människoperspektivet. Gemensamt skapa ett samhälle där individen tillåts växa i ett kunskapsbaserat landskap av frihet och oändliga möjligheter till valfrihet på alla plan.

Som sagt, det är i september det gäller att tänka till…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: