Vem kallar sig Nazist, Rasist eller Kommunist?


Att ha förståelse och insikt i vad det innebär att tillhöra en viss politisk ideologi borde ses som en självklarhet. Med stolthet bör man rakryggat kunna stå för sina åsikter. Men att spraya sina Nazistiska, Rasistiska och främlingsfientliga åsikter på en skola i centrala Stockholm bjuder på mycket övrigt att önska.

Man kan för sin inre fantasi fundera över vad en Liberal skulle spraya på skolväggarna i Stockholm. Typ tex ”Mera kunskap åt folket som skapar ett liv i frihet” eller ”Lägre skatter stärker nationens globala konkurrenskraft” eller ” I ett fritt samhälle där individen är överställd staten finns inget utanförskap” eller ” Starka statsfinanser och positiv global konkurrenskraft är det som skapar välfärd och nya jobb”. Det är lätt att rakryggad stå för dessa åsikter…

Men vem skall rakryggad ställa sig upp och försvara ”Judeäckel” eller ”Släng ut alla blattar” eller ” Islam är en religion som förespråkar våldtäckt”. Att många av dessa som förspråkar dito vokabulär, bär ansiktsmask är kanske inte helt omöjligt att förstå sig på. Man går till och med så långa att det parti i Riksdagen(Sverigedemokraterna)som hittar stora delar i sin valmanskår bland dessa människor, valt att slänga ut den som när dessa åsikter ur partiet.

Tänk te x om moderaterna skulle börja slänga ut medlemmar från det egna paritet som tycker att ” Starka statsfinanser och positiv global konkurrenskraft är det som skapar välfärd och nya jobb”. Den som säger att politik är lätt har sannerligen inte sett eller hört speciellt mycket av det som serveras på politikens långa smörgåsbord.

Men faktum är att det bli än märkligare när man kommer in på vänstersidan av det politiska smörgåsbordet. Solidaritet, broderskap och rättvisa är slagord hämtade från mycket tydliga ideologiska rötter. Marxismen som är kommunismens grundläggande ideologiska bas är den självklara inspirationskällan. Mycket tydligt, rakryggat och med renrakade halsar står man upp för sin ideologi den 1 maj varje år. Så lång allt väl. Men sen börjar det bli krångligt. När det kommer till den allmänpolitiska debatten, så tar man avstånd från dessa ideologier. Det är till och med gått så långt att det politiska vänsterparti i Sveriges Riksdag (Vänsterpartiet) som i stort sett plankat hela marxismen i sitt ideologiska partiprogram, väljer att helt ta avstånd från den samme. Att komma närmare det läge där man kan tala om politisk schizofreni blir svår att framkalla. Det är lätt att förstå att denna politiska strömning befinner sig i ett ideologsikt läge som bäst beskrivs som kaos.

Men konstigheterna stannar inte där. Här haglar paradoxerna som om det vore mitt i en vårvinter storm. Här finns en mycket uttalad retorisk rättvisekamp. Typ den store skall inte sätta sig på den som är liten och svag. Men effekten av politiken när det kommer till verklighet, blir precis exakt att den store sätter sig på den som är liten och svag. Dessutom i fler olika lager. Först vill man bygga upp en stor stat som berättar för den lille vad som är rätt och vad som är fel. Sen väljer man att beskatta befolkning till den grad att konkurrenskraften för landet faller till den nivå där landets produkter inte går att omsätta på den globala marknaden. Följden blir att färre får jobb, som i sin tur bygger upp ett växande oåterkalleligt samhälleligt utanförskap. Här har vi ytterligare en vänsterparadox. Befolkningen får betala mera i skatt för att få se sig själv bli utslagen, beroende på att landet har för höga skatter som gör att landets produkter inte längre är konkurrenskraftiga på den globala markanden. Det handlar om vad man kan kalla vänsterpolitikens nedåtgående utslagningsspiral.

Sammanfattningsvis vad gäller vänsterpolitik. Den första maj varje år, står man ärligt och rakryggat upp för en ideologi som man i själva verket helt tar avstånd i från. Man tror sig bedriva en ärlig rättvisepolitik, men i själva verket är man själv aktiv i en politisk ideologi som både förtrycker och slår ut människor ur samhället i en mycket stor omfattning. Det finns både färska i närtid och historiska bevis för att det verkligen är så det sker.

Politisk ideologi är något som verkligen borde hamna i dagens ljus på ett helt annat sätt än vad som idag sker. Det finns verkligen mycket goda orsaker att tänka till både ett och två varv, när dessa frågor kommer upp på agendan inför de stundande valen 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: