Sluta med alla motdemonstrationer


Ett fritt öppet samhälle skall kunna härbärgera allas åsikter och alla önskemål om hur man öppet vill uttrycka sig och sin åsikter. Självklart skall man kunna motdemonstrera men det är svårt att se vad det egentligen skall leda till. I stället för att motdemonstrera bör man kanske anordna en demonstration där man går ut med sina egna åsikter. Personligen tror jag att problemet i sig inte är den åsikten man vill demonstrera emot, utan att man de facto väljer att motdemonstrera.

Ska man demonstrera så borde rimligtvis målsättningen vara att man vill påkalla människors uppmärksamhet för något som man upplever vara viktigt för samhället i stort eller smått. Går man däremot i fällan att motdemonstrera, så finns risken att det egna budskapet missuppfattas eller inte ens hamnar på en nivå där det uppfattas som någonting, förutom som en generell mothandling utan målsättning, som endast löper risk att spela motståndaren i händerna.

Det bästa sättet att bemöta galenskap är med öppenhet, tolerans och förståelse för människors tillkortakommanden. Visar det sig att galenskapen överträder den gräns för vad lagstiftinen i ett öppet samhälle tillåter, finns det psykiatri, polis och sociala myndigheter som skall hantera detta enligt de rutiner som samhället normalt arbetar efter.

I en salig blandning kan man i bland beskåda dessa galenskaper i det Svenska samhället typ Rasister, Kommunister, Nazister, Fascister och Sverigedemokrater träda över den gräns som samhället beskriver som kriminell. Det är inte förenligt med yttrandefrihet och lag och rätt att mörda, misshandla, hota, förtala, förtycka eller tala nedsättande om människor beroende på deras etnicitet.

Alla skall känna sig fria i det Svenska samhället. Oavsett om man är Kommunist eller Sverigedemokrat. Det skall finnas enorma möjlighet till att känna sig fri när det kommer till de egna tankarna och det egna utrycket. Bara man håller sig inom den ram som Lag och rätt har märkerat ut för vårt allas bästa. Det finns även några oskrivna lagar som man helst bör hålla sig inom. Men sen är resan till det egna utrycket i princip upp till var och en att förvalta på det sätt man tycker är bäst.

Det finns en tydlig skillnad på det man känner är rätt och det som verkligen är rätt på ett mentalt övergripande plan. Inte allt för sällan luras man som godtrogen, förväntandet allas godhet medmänniska att ta sig an strider på ett sätt som motverkar det man själv vill uppnå i form av medmänsklighet och sociala empati strävanden.

Vill man verkligen på ett lånsiktigt sätt ta sig an Rasister, Kommunister, Nazister, Fascister och Sverigedemokrater, då skall man manifestera stora demonstrationer som påtalar vikten av upprätthållandet av det öppna fria Svenska samhället. Kanske skulle man låta sig inspireras av den grundlag som moder Svea idag vilar på. Faktum är att grundlagen används förvånas värt lite. Den hade varit mycket användbar i debatten där te x Kommunism, Rasism, Nazism och Sverigedemokraterna låter sina värderingar se dagens ljus. Man kanske säga att grundlagen ganska effektivt hanterar dessa avarter på ett beklämmande bra sätt, dvs om man speglar det ur te x Sverigedemokraternas och kommunisternas perspektiv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: