Lös upp den Gordiska Nuon knuten


Här behövs ett Alexanderhugg. Oppositionen tror sig sitta på en dräpare. De tror sig sitta på en olöslig Nuon knut. Ett Alexanderhugg i detta fall är enligt skrivande, alla kort på bordet. Läget är nu på en nivå som inte på något sätt vinner valet 2014 i Sverige, när man speglar den situation som Alliansens företrädare agerar utifrån. När Annie Lööf uppenbart kände sig så pressad att hon fattade beslut om att lögnen var enda utvägen för henne, finns det en risk att hennes politiska framtid ställs på kant. Inte får en så lysande politiker som Annie Lööf på något sätt offras. Annie är Alliansens stora framtid. Ska någon offras så skall det åtminstone inte vara Annie.

Säkert finns där politiska s.k. affärer som kan tigas till döds. Men Nuon dito är inte en sådan. Vi ser nu att det kraftfullt påverkar nyckelpersoner i Alliansen. Annie Lööf är en sådan person som får ta skott utifrån en redan prövad situation. Hon är dessutom inte på något sätt inblandad mer än att tillhöra samma parti som den minister som var med och fattade beslutet om köp av Nuon.

Må så vara att det inte framkomit några nya fakta i målet. Men jag tycker på det bestämdaste att Maud Olofsson skall infinna sig i KU. Om det så behövs, återupprepande det som tidigare sagts.

Sanningen är ju den att köpet av Nuon är genomfört. Eventuellt förlorade medel har gott om intet, beräknat utifrån det värde som i dagen ljus speglar affären. Som skrivande ser det handlar affären om vem som eventuellt satt inne med andra uppgifter om affären innan den utfördes, än de uppgifter som redan är redovisade. Sen har vi ansvarsfrågan och där, som det verkar har Maud Olofson inte på något sätt förespeglat sig vara oskyldig på något sätt.

Skulle det vara så att någon mer satt inne på andra uppgifter än de som redovisats i denna knut, så bör nog dessa uppgifter snarast möjligt hamna i dagens ljus. Det är inte en fråga om, utan en fråga om när dessa uppgifter ändå hittar en väg till dagens ljus. Om det nu skulle vara som så att där finns andra uppgifter än de som redan redovisats i detta fall. Då är det ett Alexanderhugg att lägga dessa uppgifter på bordet.

Ett annat Alexanderhugg skulle vara att Maud Redogör för de fakta som finns i målet i ett pressmeddelande. Men bäst är att låta KU för höra hela historien utifrån Maud Olofssons perspektiv.

 

Ett svar

  1. Måste erkänna att jag finner det underhållande att läsa dina inlägg. Därmed sagt att de på intet sätt är bra.

    Annie Lööf sågs tidigt som ett politiskt underbarn. I själva verket har hon blivit en belastning för Alliansen och inte minst för Centerpartiet. Annie Lööf är en politisk vindflöjel som hela tiden lyfter fingret och känner av vartåt vinden blåser men lyckas ändå alltid gå i motvind. Dessutom har Annie Lööf lagt till den politiska ovanan att ljuga ohämmat och ogenerat. Annie Lööf har malts ner till att bli en helt vanlig simpel lögnaktig politiker som inte tjänar sina väljares syften utan sina egna och de som betalat henne för att vara idiot.

    Att Maud Olofsson frivilligt borde ner till KU håller jag med dig om men om hon gör det skulle det förstås vara dödsstöten för Centerpartiet, därav Annie Lööfs något desperata försvar av Maud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: