Margot Wallströms dröm


Om man kan vara populärare än det man företräder, så har vi en person vid namn Margot Wallström som skulle kunna passa in på detta epitet. Men runt denna omåttligt populära politiker växer frågetecknen på hög. Hade hon bara viskat ”ja tack”, hade partiledarposten för det socialdemokratiska partiet varit hennes som om i en liten ask, i ett rött snöre runt halsen.

I konkurrens med Håkan Juholt, Mona Sahlin och Göran Persson krävs inte mycket ljus för att själv framstå som guldfisken i akvariet. Som så många andra kvinnor hade Margot problem med den mulliga mansgrisen Göran Persson. Är det någon som har en annan bild av denna självgodhetens stora ikon, så är det bara att ringa till Margareta Winberg och be om hennes åsikt om Göran Persson.

Det är skrivandes bestämda åsikt att det var GP som skrämde bort Margot Wallström från sina drömmar att bestiga partiledarposten i S. Nu vill Margot komma tillbaka i Svensk politik. Men nu är det trängre än normalt på partiledarposten inom S. Det är lite som om det vore i en förbannelse när det kommer till Margot Wallström. När hon inte vill finns verkligen chansen, när hon vill finns den inte kvar.

Men det som verkligen är den stora frågan är om populäriteten finns kvar. Med Göran Persson vid rodret framstod Margot som den mänskliga sida av det socialdemokratiska partiet. En roll som också i stor utsträckning fick bäras av Anna Lindh. I dag är läget annorlunda.

Idag finns ingen stor elak GP koloss inom S, där nästan vem som helst framstår som mänsklighetens förkämpe. Idag leds inte socialdemokratin av ideologi. Idag leds partiet av en nästan manisk kamp för att hitta fast mark under fötterna. En kamp som i mångt och mycket handlar om att bekämpa, hellre än att bygga och skapa. Vi har alla sett vad som händer när Margot måste ta strid. Skrivande har svårt att tänka henne som kämpande partiarbetare.

Det är nog så att Margot har GP-stenar runt sin hals. Det finns stora möjligheter att vänsterspöket väcks till liv i och med Margot. Hon representerar den riktigt gamla betongsosse andan. En betongsosse som dessutom blivit manglad av Göran Perssons kvinnoförakt. Vågar man verkligen ansluta gamla, sedan tidigare uträknade betongsossar till partiledningen??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: