Innovationskatapulter, Stefan gör en Håkan


Precis när man trodde att sossestolleriet tog slut i och med att Håkan Juholt lämnat arenan. Den tidigare så stabile Stefan Löfvén har nu äntligen gjort sin första Juholtare. Något så stolligt så att till och med sossestollighetens fader Håkan Juholt bleknar. Ordet innovationskatapulter har potential att skriva mängder med sketcher runt om i Sveriges revyvärld.

Men ordet i sig får inte stå i vägen för att sprida galenskapen/tankarna bakom. Med en logik som hade kunnat driva vem som helst till att börja missbruka lugnande medel, presenteras något som bäst liknas vid en slarvsoppa. Med 1 miljard av statens pengar, skall sossarna som vill samregera med ett parti som är emot att företag går med vinst, och ett som kommer att lamslå landets landsbygd, ge sig på agera riskkapitalister. Att låta en blind leda en annan blind, som redan leds av en vilsekommen utan vare sig syn eller hörsel, känns verkligen inte betryggande.

Säg den seriöse innovatör som verkligen har något att komma med, som vill riskera att dennes ide hamnar i kommunist händer. Låt vara att kommunister och socialister blotta närvaro skrämmer i väg företag och jobb ut ur landet. Men när dess snedseglare tror sig kunna agera riskkapitalister känns det som den sista spiken i kistan. Precis som det inte räcker med att beskatta de jobbar med ytterligare 100 miljarder, nu vill landets kommunister och socialister dessutom se till att skämma i väg allt vad företagande och jobb heter.

Det är den ena sidan. Den andra sidan är att det kommer att leda till snedvriden konkurrens. Stefan Löfvéns nya sossebetonghäck som kallas innovationskatapulter, kommer att slå ut andra företagsidéer som annars hade kunnat utvecklats i den takt som marknaden tillåter. Nu finns det verkligen orsak att känna rädsla för vänsterspöket. Åtminstone om det skall finnas någon innovatör i Sverige som vill och vågar ta risken att utveckla sin produkt innanför landets gränser.

Ett svar

  1. Eftersom V ser ut att bli större än vad Löfvén mäktar med så kommer heller Löfvén inte vilja eller kunna samregera med V. Således blir det S+MP+FP som bildar regering.

    Därmed sagt att sossestollerierna inte kommer fortsätta ändå 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: