Den fria Världens ständiga kamp


De demokratiska krafterna är en spännande strömning. Lite trevande, nästan lite yrvakna står de där och påkallar uppmärksamheten. Nästan tysta med sina banderoller och flaggor. En bild från ett av alla 1000 tals inslag om den hårt drabbade befolkningen i Ukraina väcker min nyfikenhet.

För så är det. Den fria demokratiska Världen står inte längst fram på barrikaderna och kastar sten. Människor som längtar efter frihet och demokrati är något helt annat. De har inte bruna stövlar, bär inte ansiktsmasker, bär inga vapen. Dessa människor har ett för sin inre syn och det är fred och frihet. De vill kunna bygga ett samhälle baserat på frihet, medmänsklighet, människovärde och demokrati.

Det är inte ofta vi ser dessa människor, men det är här vi har de verkliga hjältarna. Det kunde varit du och jag. Ukrainare och Svenskar i detta läge är exakt samma sak. Vi när samma drömmar, vill leva på samma sätt. Vi vill kunna gå upp när väckarklockan ringer, gå till jobbet och tillhöra en kärleksfull familj med många vänner och bekanta.

Dessa frihetstörstande Ukrainares värsta fiender är kommunister, socialister och den bruna nationalismen. Kanske är det så att dagens Ryssland med Vladimir Vladimirovitj Putin i spetsen, på något sätt får bära hundhuvudet för alla dessa tre avarter av mänskligt beteende.

Man kan tycka och tänka precis vad man vill om USA. Det hör liksom till sakens egna unika natur. Frihetens föregångsland har en enormt viktig uppgift att fylla. De lite trevande, nästan lite yrvakna demokratiska frihetstörstande krafterna, var de än befinner sig i Världen, behöver en stor stark kraft att hålla i handen under sin frihetskamp. Kampen för det fria människovärdet är en strid som inte allt för sällan utförs av de lite trevande, nästan lite yrvakna som tyst står där på gator och torg med sina banderoller och färgglada flaggor.

Kampen för frihet, är i sanning en tyst kamp. Men väcker man den fria Världens vrede börjar det osa svavel. Om det nu hade varit möjligt, borde man ställa fråga till Adolf Hitler, Benito Mussolini, Muhammad Gaddafi, Usama bin Ladin, Saddam Hussain etc, vad som händer om man väcker den fria Världens vrede. Men vanligtvis hittar vi de verkliga frihetskämparna på gator och torg, lite tysta, lite vilsna, lite yrvakna framförandes sitt frihetsbudskap med färgglada vimplar och flaggor.

4 svar

 1. Ny forskningsstudie visar att USA inte längre är en demokrati, eller ens republik, utan en ren och skär oligarki. De rika styr genom att kontrollera kapital och jord.

  Läs och begrunda, visserligen på engelska men du får väl använda google translate…

  http://www.zerohedge.com/contributed/2014-04-16/it’s-official-america-oligarchy-and-not-democracy

  • Hej Peter
   Så här ligger det till. Större frihet = större värden och mer av välfärd. Mindre frihet = mindre värden och mindre välfärd. Men du envisas fortfarande med att tro på Karl Marx. Det behövs ingen forskning för att förkasta allt vad han sagt och skrivet. Det räcker med att se på vad som hänt med nationer som försökt sig på att vandra längs dessa villfarelser.

   Hälsningar
   Roger Södervall

   • Av ditt svar att döma kan du inte engelska. Ett resultat av flumskolan månne?

   • Hej Peter
    Till skillnad från dig kan jag både tyda och förstå texter på Engelska. Området förståelse och att komma till insikter om verkligheten, är inte din starka sida.

    Hälsningar
    Roger Södervall

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: