Det fria, fria skolvalet


Den som påstår att den Svenska valrörelsen 2014 inte är ideologisk är både blind, döv och saknar förmåga att känna in. Frihet står mot traditionell frihetsberövandena vänster protektionism. I takt med att vänsterns retorik känner sig stärkt av opinionen, glider retoriken sakta men säkert åt vänster. Alltså med andra ord där politiken i egentlig mening alltid har befunnit sig. Vänsterpolitik är inte frihet. Det är frihetens direkta motpol.

I veckan fick vi vetskap om att Socialdemokraternas partidistrikt i Skåne fattat beslut om att de vill avskaffa det fria skolvalet. Sakta men säkert börjar det gå att bedöma den Röda Vargen efter sitt skinn. Vi börjar nu allt tydligare se en socialdemokrati röra sig åt vänster. Närmande sig sina broderpartier i den rödgröna röran. Det är såklart inte hållbart att inte gå till val med en retorik som retar upp de tilltänkta sammarbetes-partierna om olyckan är framme i september.

Men allt detta för upp valtemperaturer till en ny nivå. Eftersom socialdemokraterna nationellt fortfarande officiellt inte tänker ändra det fria skolvalet, så fick vi helt plötsligt ytterligare ett mystiskt mellanläge på de ideologiska arenan. Det finns nu vänsterpartiet (Kommunisterna) som vill skrota det fria skolvalet, det finns ett fritt skolval som företräds av Sveriges socialdemokrater och så finns det ett fritt, fritt skolval som företräds av Alliansen.

Den som nu säger att politik är krångligt och svårbegripligt får verkligen vatten på sin kran. Inte minst de stackare som idag bedriver friskolor runt om i detta land. Det pratas mycket om osäkra anställningsformer från vänsterhåll. Men den osäkerhet som skapatas av landets vänsterkrafter, som berör alla som idag har sin försörjning kopplad till en friskola, verkar inte väcka någon större solidaritet dito ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: